onsdag, november 11, 2020

Fem forskjellige slags dysfunksjonelle profeter


Denne artikkelen burde være aktuell i en tid da 'profeter' annonserer i avisen om at de kan gi deg et 'profetisk' ord, selvsagt mot en aldri så liten donasjon eller menigheter som annonserer med at alle vil bli betjent med 'profetiske' ord bare de kommer på møtene:

1. MÅKE-PROFETER 

Dette er mennesker som i navnet "profetisk tjeneste" flyr inn i kirker og konferanser for å lage en haug med støy, spytter på alle, og deretter flyr ut så raskt de fløy inn. Det etterlater en virkelig dårlig smak i munnen på lederne og de hellige. De ønsker ikke å ha fellesskap med andre og avviser enhver form for ansvarlighet.

2. PARKERINGSPLASS-PROFETER 

Dette er mennesker som passer deg opp når ingen andre er i nærheten og sier rare og merkelige ting uten å måtte holdes ansvarlig for noe de har sagt. De profeterer vanligvis ting som kirkelederne og nære venner ville ta seg av. De etterlater deg forvirret og avviser til og med det profetiske helt.

3. LOMMEBOK-PROFETER 

Dette er mennesker som bruker manipulasjon i sine profetier for å dra nytte av lommeboken dinn gjennom smiger og forvrengning. De garanterer vanligvis at umulige forhold vil løses raskt. De snakker hele tiden om så ting i tro og om materielle eiendeler.

4. BLØDENDE-PROFETER 

Dette er mennesker som har alvorlige følelsesmessige sår, og det blør gjennom i deres profetiske ord. Selv om noe av det de sier ser ut til å være fra Herren, er den andre halvparten i tvil og etterlater deg forvirret. De har vært i altfor mange kirker og avvist av enhver leder du kan tenke deg. Å teste ånden bak profetien vil hjelpe deg med å oppdage blødende profeter.

5. HVEM-ER-HVEMS-PROFET

Dette er mennesker som vil innynde seg ved å fortelle deg hvor salvede de er, hvor lenge de har profetert, og hvilken profet de har sittet under, eller hvem sin profetiske skole de har gått på. Deres siste fotoseanse og flyer er mye mer salvet enn de faktisk er i person. "Ikke alt som glitrer er gull" gjelder definitivt for disse som er profeter!

-Jeremiah Johnson (bildet)

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: