søndag, september 28, 2008

Jøder i Buenos Aires finner Jesus som sin Frelser


Det pågår en stille vekkelse blant jøder i Argentinas hovedstad Buenos Aires. En ung jødisk forretningsmann, la oss kalle ham David, gikk nedover en av de travle gatene i Buenos Aires en formiddag. På toppen av en søppeldunk lå det en bok som fanget hans interesse. Han kastet et blikk på den, og der sto det: "Jesus funnet i Det gamle testamentes skrifter". Hva er det disse kristne har funnet på nå, tenkte David, mener de å si at man kan finne Jesus i vår Bibel? David kjente Skriften godt, han hadde studert både jødedom og hebraisk i Israel. Han grep boken og tok den med seg hjem.


Han leste boken. Så gav han seg i kast med Det nye testamente. Senere traff han Andreas, en sørstatsbaptist på et møte for messianske troende. De tok kom i prat og David fortalte Andreas at han hadde en del spørsmål han ville stille ham. Senere traff de hverandre på en restaurant. Samtalen mellom de to startet klokka ni den kvelden og ble ikke avsluttet før ved firetiden om morgenen. David ble en kristen, og er nå lovsangsleder for en messiansk forsamling. Han har også delt sin tro med sine foreldre.


David er ikke den eneste. Flere jøder har funnet Jesus i Buenos Aires i det siste. Og en ting går igjen i deres vitnesbyrd: De er blitt kristne fordi de har lest Det nye testamente! Derfor har Andreas, misjonæren fra Sørstatsbaptistene, så stor tro på å distribuere Det nye testamente og gjøre det tilgjengelig for så mange som mulig. Ikke minst overfor jødene som bor i Argentinas hovedstad. Argentina har den største andelen av jøder i hele Sør-Amerika, 250.000 mennesker. 80 prosent av jødene på det sør-amerikanske kontinentet bor i et område som strekker seg fra Rio de Janeiro i Brasil til Buenos Aires. Deres forfedre kom i det 20 århundre. Mindre enn 20 prosent av dem går jevnlig i synagogen. 50 prosent av de argentinske jødene tror ikke engang på Gud. Men nå pågår altså denne stille vekkelsen blant dem. En etter en vinnes for Jesus. La oss være med å be for dette viktige evangeliseringsarbeidet

Ingen kommentarer: