fredag, september 19, 2008

Takk for BibelenJeg sitter med Bibelen i mine hender og kjenner meg litt overveldet. Tenk dette er Guds Ord. Ikke en hvilken som hest bok, men Guds eget ord. Uforanderlig. Evig. Båret frem av profeter, apostler, salmister, konger, av Kristus. I dag kjenner jeg at jeg bare må få takke for Ordet. Salmisten som skrev Salme 119 - salmen om Guds ord - sier det slik:

"Å, hvor jeg elsker Din lov! Hele dagen grunner jeg på den." (Salme 119,97)

Og jeg blir så overveldet av denne tanken: Over alt på denne jord sitter det i dag mennesker med Bibelen sin i hendene, blar og leser. Det er konger og presidenter, vitenskapsmenn og forskere, studenter, en rørlegger, en bussjåfør, en vaskehjelp. De sitter i sine palasser eller i sine stråhytter, de leser i en lommeutgave mens de venter på bussen, eller de har en flott skinnutgave. Det er det samme Ordet vi leser, gransker, mediterer over. Og blir velsignet av.

I dag vil jeg takke for Bibelen. For det store under at Guds ord er blitt bevart og tatt vare på, til tross for forfølgelser og martyrdød, ja til tross for alle djevelens forsøk på å ødelegge Bibelen.

Måtte Guds ord aldri bli noen selvfølge, men måtte det blir selvfølgelig at vi leser og studerer det hver eneste dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk! Dette var vakkert - og så ufattelig sant. Jeg takker sammen med deg og ber Herren velsigne din dag.

Hilsen i Jesu navn m/Salme 57,1-4

Vennlig hilsen Eva

Bjørn Olav sa...

Jeg sender boken til deg i dag via din manns arbeidsadresse. Husker ikke din. Ha en velsignet dag, Eva.