tirsdag, september 09, 2008

Lidelsesfellesskapet med Jesus og de forfulgte



Mens forfølgelsen av de kristne i det tidligere Sovjetunionen var på det hardeste, skrev grunnleggeren av De evangeliske Mariasøstre, Mor Basilea Schlink, noen brev til sine lidende medsøsken. Det var fem brev til trøst. Jeg har lest disse brevene på nytt, og selv om de bærer preg av å være skrevet i en spesiell tidsperiode, slår det meg hvor aktuellt og tidløst budskapet til Mor Basilea er. I innledningen henvender hun seg til oss alle, i det hun skriver:


"Mine kjære brødre og søstre som lever under forfølgelse eller snart vil oppleve den! Midnattstimen senker seg over verden, og vi begynner å se oppfyllelsen av det Jesus har forutsagt for endetiden."


Jeg er ikke tvil om at Mor Basilea har rett. Midnattstimen er i ferd med å senke seg over vår jord. Det er sent, og Jesu gjenkomst er nær. Tiden vi nå går inn i er en tid med trengsler og forfølgelse. Det trekker opp til en verdensvid kristenforfølgelse. Hvem er i stand til å bli stående i trengselstiden som ligger foran? Bare de som har gjort seg rede. De vil få styrke til å være tro mot Jesus. "De som nå villig bærer hverdagens motgang og prøvelser i tillit til Faderens trofasthet, vil få kraft til å holde ut. Ja, de som ufravendt fester blikket på Jesus og ber om en brennende kjærlighet til Ham, vil få nåde til å bestå i lidelsen," skriver Mor Basilea et annet sted.


Men tilbake til de fem trøstebrevene:


"Skulle ikke vårt hvert hjerte som elsker Jesus og brødrene, lide med de kristne som nå i så mange år er blitt forfulgt, og likeså med de troende som er kommet under forfølgelse i de senere år, og med dem som umiddelbart trues av denne lidelsen," skriver hun.


Så skriver hun om hvilket eksempel disse troende er for oss:


"Ja, mitt hjerte er fylt av takknemlighet mot dere, for deres store lidelser har vært en medvirkende årsak til at våre hjerter er blitt fylt av en ny og brennende kjærlighet til vår Herre Jesus Kristus og hengivelse til å lide for Ham. Dere styrker vår tro på at Jesus vil gi oss kraft til å utholde lidelsene i forfølgelsestiden som ligger foran oss. For med deres eksempel har dere vist oss ar Jesu kraft fullendes i de svake som tror på Hans store makt og kjærlighet og stoler på at Han vil bære igjennom. Når deres modige bekjennelse til Jesus gjentatte ganger resulterer i fengsel og fangeleir, når lidelsene ikke synes å ta slitt og dere da stadig på ny sier; 'Ja, Far!', hjelper det oss slik at vi som alle i større eller mindre utstrekning går forfølgelser i møte, nå i tiden hengir oss til de tyngste lidelser med et: 'Ja, Far!' Vi gjør det i tro på at Gud ikke lar oss friste over evne, slik dere har vitnet om det. Og deres kjærlighet til Jesus, som gjør at dere er rede til stadig på ny å lide for Ham, tenner også denne kjærlighetens flamme i våre hjerter, slik at vi kan si: Min Herre Jesus, Du fortjener det, for Deg vil jeg lide."


Vil du møte noen av de som forfølges i dag og la deg inspirere av dem, anbefaler jeg deg å lese den andre bloggen min: http://www.martyrkirkensvenner.blogspot.com/

Ingen kommentarer: