mandag, september 01, 2008

"Mitt rike er ikke av denne verden"


Jesus er Konge. Han sa så selv. Men Han fortalte oss også: "Guds rike kommer ikke på en slik måte at en kan se det med øynene. Heller ikke skal de si: Se her eller der er det: For se, Guds rike er inne i dere." (Luk 17,20-21) Hvis vi er trofaste troende, tilhører vi faktisk to riker. Først av alt lyder vi Kristus, vår udødelige Konge. For det andre, lyder vi den jordiske regjering som Gud har satt over oss. Når vi mottar motstridende befalinger fra disse to rikene, støtter vi og adlyder vi alltid Jesus. Han er vår høyeste Konge. Vårt borgerskap er himmelen og er mye mer verdifullt enn noe statsborgerskap som kan gis oss her på jorda. En dag vil vi arve en ny himmel og en ny jord, hvor vi skal regjere sammen med Jesus for evig. Mens vi lever her på jorda, kan vi forvente forfølgelse. På samme måte som de forfulgte og trakasserte Jesus, vil vi Hans etterfølgere, bli forfulgt og trakassert.
La oss se på forskjellene som eksisterer mellom de to rikene det her er snakk om:


Det jordiske riket
* er regjert av denne verdens sivile myndigheter
* er under den onde; kjent for sin korrupsjon
* ondt, kjødelig og materialistisk
* vi blir borgere av det ved naturlig fødsel
* bestemmer over både hellige og syndere
* blir styrt av kjødelige lyster og syndens og dødens lov
* har avvist evangeliet og korset og forfølger de troende


Det evige riket
* er regjert av Kristus og av Guds Ord, Bibelen.
* er i Guds hender, og kjent for ærlighet og trofasthet
* er åndelig, godt, ærbødig og hellig
* vi blir borgere gjennom den nye fødsel
* bestemmer bare over de trofaste kristne
* blir styrt av Kristi lov som gir rettferdighetens frukter
* avviser verdens fristelser og alle dens forførelser


Daniel 7,21 og Åp 13,7 forteller oss om "krigen mot de hellige". Denne krigen har allerede begynt, selv om mange ikke er klar over det. Til tider har denne verdens rike følt seg truet av at himmelens rike vokser så raskt. Men Guds folk utgjør ingen trussel mot verdens regjeringer, fordi vi higer ikke etter politisk makt. Slike ambisjoner hører kun denne verdens riker til.


Fra gammelt av, trodde mange regjeringsledere at de kunne beholde sin tydelige politiske makt over alle når hver eneste borger tenkte og gjorde de samme tingene. I mange århundrer viste denne politiske makten seg ved å blande stat og religion. Gjennom dåpsritualer gav de europeiske styresmaktene barna borgerskap i deres land og medlemskap i deres statskirke. Sanne kristne som nektet å bringe deres barn til dåpen utsatte seg for styresmaktenes vrede. Forferdelige bølger av forfølgelse og terror skyllet over dem i det femtende og sekstende århundre. På en eller annen måte har denne verden vært i krig mot de sanne troende fra begynnelsen av den kristne tidsregning og frem til nå.


Det er all grunn til å takke Gud for at mange land nå garanterer samvittighets- og religiøs frihet. Kanskje tror vi at forholdet mellom verden og de kristne dermed er blitt og blir bedre og bedre. Far ikke vill! Selv om færre kristne i Europa i dag blir martyrer for sin tro, er det andre farer som lurer.


"For vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet." (Ef 6,12)


Krigen mot de kristne fortsetter. Mens våre trossøsken ble forfulgt i Øst - og blir det fremdeles, så vi lite av åpenlys forfølgelse i Vest. Men nå begynner også dette å skje i Vest-Europa. Trossøsken som tilhører frikirkelige forsamlinger - og da spesielt baptister og pinsevenner - sektstemples og opplever forfølgelse og trakassering i land som Belgia og Frankrike. Satan går rundt som en brølende løve enkelte steder. I Hvite-Russland nektes baptister å døpe. Men djevelen omskaper seg også til en lysets engel.


Spørsmålet er derfor: Er vi forberedt på krig?


Verden vil gjerne få deg over på sin side blant annet ved:


* la deg underlegge landets ugudelige lover: fosterdrapsloven, kjønnsnøytral såkalt "ekteskaps-" lov
* tre inn i landets militære forsvar
* la barna dine oppdras etter denne verdens tenkemåte, ved å hindre kristen påvirkning


Hvordan vil læren om de to slags rikene påvirke dagens kristne?


* Kristne står for ikkevold. De vil ikke skade eller drepe noen.
* Kristne ønsker et skille mellom statsmakten når det gjelder stat og kirke. Staten kan ikke bestemme over Kristi forsamling, og kristne kan derfor ikke ta del i arbeid og støtte organisasjoner/partier som setter til side Guds ord for menneskebud.
* Kristne skikker seg ikke lik denne verdens stadarder på noe område av livet. De lar Skriften stå over alt.
* Kristne har ikke noe å gjøre med denne verdens falske religioner.
* Kristne underlegger seg ikke ugudelige lover og følger dem.
Skriftsteder å studere: Joh 17,9-16;1.Joh 2,15-17 og 3,1 og v.13;Apgj 4,18-20 og 5,29.

2 kommentarer:

Anonym sa...

BjornOlav,så viktigt att du tar opp dessa saker!Ja Jesus säger ju att Mitt rike är inte av denna värden,och kan heller ALDRIG vara det!Vi lever i denna värden,men,inte AV denna värden!
Därför,är det så viktigt att vi lever i och för endast i Jesus!Må Herren hjälpa oss!Jesus säger ju "nu kommer denne värdens furste,och i Mej FINNS INTET SOM HÖR honom till!Vi får nog räkna med att vi blir,och kommer ännu mer att bli förföljda,både av denna värden,och denna värdens furste!Så,låt oss hålla stadigt tag om Vår Jesus!

Jag läste något helt fantastiskt som tog tag i mej i morse.Det var Öivind Anderssens bok,som man läser varje morgon.I dagens avsnitt står det om det första budet.Du skall älska Herren din Gud av hela dit hjärta,och hela ditt förstånd.
Vidare skriver han ;Om Gud får äga vårt hjärta,då får Han också vårt hjärta,vår vilja vårt känsloliv vårt samvete våra önskningar,ja,helt enkelt Han får ÄGA OSS HELT! Det är Han värd vår underbare HImmelske Far!
Detta blev så stort för mej i morse!
BjornOlav brukar du ta in David Wilkerssons Predikningar?
Det finns på www.pulpitseries.org-languages.html
Det är så underbara predikningar av David W.Förlåt om jag frågat tidigare.
BjornOlav Tack Tack på förhand för böneboken som du skulle skicka!Jag ser fram mot den! Om ett par dagar kommer det ett vykort på posten BjornOlav,och det kommer även ett till dej Stener.

Var välsignad mina vänner!
Karin

Bjørn Olav sa...

Forstår veldig godt at disse ordene av Øyvind Andersen berørte deg, Karin. Takk for at du bidrar med dem i denne sammenhengen. Det bidrar bare til å gjøre bloggen bedre!

Jeg er ofte innom David Wilkersons nettside. Flere ganger i uka. Jeg har også stor velsignelse av å lytte til de andre pastorene i Times Square Church. Du verden for en flott menighet. Her får man virkelig føde for sjelen.

Har ikke fått sendt bønneboken ennå. Har vanskelige dager, men skal en tur til den kirken hvor de selger den denne uken, og skal sende den da. Den er veldig fin, så du har noe å glede deg til.

Ha en velsignet uke, Karin. Du er stadig i mine bønner, og i dag og dagene som kommer får vi huske på din navnesøster i Norge spesielt.