lørdag, september 06, 2008

Markene er hvite til høst i Russland



Russland har i mange år, ja faktisk fra jeg ble frelst i 1972, ligget sterkt på mitt hjerte. Det er også det landet jeg har besøkt flest ganger. Ofte i søvnløse netter kan jeg ligge å tenke på landsbyer, tettsteder og store byer som er uten et eneste evangelisk vitne eller menighet. Men jeg tenker også på steder jeg har besøkt og forkynt evangeliet. Ostrov, Pytalovo, Opocka, Sebez, Nevel er ikke bare navn for meg. Det er ansikter, barn, ungdom, voksne som jeg kjenner og som fikk høre om Jesus, noen av dem for første gang i sitt liv. Slik glemmer man aldri. Det hender jeg ser dem for meg, og jeg takker Gud for hver eneste en av dem. Dyrebare mennesker for Frelseren og for meg. Samarbeidet med Euromisjon har vært fruktbart og godt, og jeg håper det skal fortsette i mange år fremover.

Men vi føler at vårt arbeid i Russland skal utvides, og det arbeider vi nå med. I første rekke vil dette samarbeidet være med menigheter innen Unionen av Evangeliske Kristne/Baptistene. De har et arbeid i 88 stater. Fellesskapet består av 1600 menigheter. Gjennomsnittlig finnes det 18 menigheter pr stat, og det er ikke mye med tanke på de millioner av mennesker som bor i det veldige russiske riket. Halvparten av disse 1600 menighetene ber om å få en ordinert pastor, og omtrent det samme antall ber til Gud om at Han skal hjelpe dem med å skaffe seg et menighetslokale! Så behovene er store.

Medlemmene i Unionen av Evangeliske Kristne/Baptistene er trofaste bedende mennesker, hengitt til misjonsbefalingen. Målet deres er å se en menighet som forkynner Guds ord for alle de 100.000 landsbyene og tettstedene i Russland.

Skal de nå dette målet, trenger de vår støtte, både med forbønn og med økonomiske midler. Vår misjon - White Fields Mission - vil være involvert i dette arbeidet. Både med å hjelpe de menighetene som allerede eksisterer, trene pastorer og hjelpe til med å plante nye menigheter. Vi skal komme tilbake med mer konkrete opplysninger etter hvert, om planene for 2008 og 2009. I mellomtiden minner vi om ordene som vår misjon har bygget sin virksomhet på:

"Se, Jeg sier dere, løft øynene deres og se på markene! De er allerede hvite til høsten!" (Joh 4,25)

Bildet er fra en liten russisk menighet.

1 kommentar:

Anonym sa...

godt å lese om lengsel etter Gud i Russland. Måtte det skje store vekkelser og måtte menigheter få det de trenger for sitt åndelige liv, før grensene kan bli stengt igjen.

vi må be med glede for det som skjer der, Gud gjør under.
Karin.