lørdag, september 20, 2008

Barnabasbloggen - et bibliotek for alle som er interessert i radikal kristen tro





I flere måneder har jeg hatt gleden av å følge en svensk blogg. Den er skrevet av Jonas Melin, som arbeider som bibellærer ved Mariannelunds Folkehögskola og som ifølge det han selv skriver "lever sitt liv i Råslätts församlingsgemenskap". Denne menigheten feiret forøvrig 25 år, og det store bildet er hentet fra selve jubileumsfeiringen. Legg merke til t-skjorten med det flotte mottoet! Bloggen heter Barnabasbloggen og finnes her: http://barnabasbloggen.blogspot.com/

For alle som er interessert i anabaptismen, radikal kristentro, etterfølgelse, forsamlingen og forsamlingens historie, menighetsplantning, disippelskap så gir Barnabasbloggen virkelig et vell av informasjon. Velskrevet, grundig og etterrettelig. Her finnes også mange interessante lenker til andre nettsteder som omhandler samme tematikk.

Jeg har funnet ut at Jonas Melin og jeg er omtrent like gamle, og har noenlunde samme bakgrunn. Han er bosatt i Jönköping og underviser i et nytt kurs på folkehøgskolen om menighetsplantning. Så vidt jeg kan se er det et distansekurs, så det kan sikkert være noe også for nordmenn som går med tanker om å plante menighet i Norge eller utlandet.

Ta turen innom Barnabasbloggen - den er hermed anbefalt på det varmeste.

Ingen kommentarer: