torsdag, september 25, 2008

Kassettnostalgi og epost-trøbbel


Min kone og jeg rydder i gammelt rot. Det er mye man har tatt vare på gjennom 26 års ekteskap. Blant de tingene vi har kastet er en hel haug med gamle kassetter. Men blant alle disse hundrevis av kassetter fant vi tre vi har tatt vare på: Den ene er fra 1972 og den andre fra 1975 og er bibeltimer jeg har holdt. Den første er fra en skolelagsleir høsten 1972. Jeg ble kristen den våren. På høsten holder jeg den første bibeltimen og tema er bønn. Undervisningen bærer preg av at jeg har lest "Fra bønnens verden" av Ole Hallesby. Den andre talen, seks år senere har tittelen: "Omvendelse". Det er interessant, for disse to temaene har fulgt meg i alle år senere. Det har vært noe av grunntonen i mitt liv, og nå når jeg straks fyller 50 år så er det spennende å se hvordan ting knyttes sammen. Gud arbeider fortsatt med meg rundt disse temaene, og jeg preker stadig om dem, med ulike innfallsvinkler. En sa her om dagen at jeg kanskje burde ha fått spilt disse to kassettene over på en cd, og utgitt dem som "Vintage tapes". Kanskje jeg gjør det en gang. Den siste kassetten er av Ingolf Kolshus, en av pionerene innen pinsebevegelsen og en av Norges beste bibel-lærere. Han taler om Livets Ånd. Jeg har lett etter den kassetten lenge, så en dag i nær framtid skal jeg sette meg ned for å lytte til den.


Telenor, som er min nettleverandør, har for tiden store problemer med epostforsendelsene. På grunn av at deres server har vært utsatt for store mengder spam går ting usedvanlig treigt. Epost som jeg vet er sendt til meg for tre-fire dager siden er ikke kommet fram, og jeg får ikke sendt epost fra min maskin. Så de som forsøker å nå meg må enten gjøre det på telefon, legge igjen en kommentar på bloggen eller gå tilbake til det som min tid var kjent for: brev!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har sendt deg en e-post idag. Men da regner jeg med at du ikke har fått den....

Stener

Bjørn Olav sa...

Den har jeg faktisk fått! Skal gi beskjed til rette vedkommende. Det tar nok en liten stund før du får svaret fra USA.

Anonym sa...

BjornOlav,det låter mycket intresssant det du skriver om dina kassetter som du sparat.Skulle du spela över dessa bibelstudier som du har till en cd- eller något i den stilen,då skulle gärna vilja köpa en.
Jag tänkte på det du skriver om när du kastade gamla kassetter,jag gjorde det när jag för åtta år sedan lämnade mitt liv i Herrens händer.Men med den skillnaden,att de kassetter och cd som jag kastade var denna världens musik.Bl.A. många cd med Elvis,eftersom han var min stora idol som ofrälst,så ville jag inte spara något från den tiden.
Det var ganska eget,för när jag gick till soporna med dessa sånger,så tyckte jag precis att jag hörde fiendens röst,; Ska du verkligen slänga så dyra kassetter?

(Många av dom var så gott som nya).
Ja,svarade jag nästan högt för mej själv,prisat vara Herren,för jag vill inte ha dom längre!
Vet du BjornOlav,det kändes så bra!

Jag hörde att du har haft problem med e-posten BjornOlav.Kunde nästan förstå det,för jag har väntat på e-post från dej.
Den där bönboken BjornOlav,har du fått tag på den?
Så till slut, vill jag be om Guds Välsignelse,hälsa MaySissel,å ha en bra dag. Hälsningar Karin
PS Har varit i bön för dej BjornOlav,har det varit svårt med hjärtat?

Bjørn Olav sa...

Karin

Boken har jeg nettopp fått tak i, og den er snart underveis til deg. Og ja, jeg har slitt ganske mye med hjertet. De siste dagene har vært ganske tunge. Glad du bidrar på bloggen Karin. Ha en velsignet uke fortsatt.

Anonym sa...

Apropo gamle kasetter. for en tid tilbake hørte jeg gjennom noen gamle kasetter fra slutten av sytti- og begynnelsen av åttitallet. Huff, der blir det lovet mye herlighet, velstand, lykke, nye biler, ektefeller, helbredelser og vekkelse. Noen av predikantene er fortsatt aktive. Jeg håper at de er mer modne i dag. Aller helst burde de ha gått ut og tatt et offentlig oppgjør med sin teologi fra den tiden.