tirsdag, september 23, 2008

I Jordan vinnes stadig nye for Jesus





Det er ikke så ofte vi hører om de kristnes situasjon i kongedømmet Jordan. I dag har jeg derfor gleden av å presentere en aldri så liten "suksess" historie fra Sørstatsbaptistenes misjonsarbeid. Sørstatsbaptistene startet opp sitt arbeid i Jordan i 1951, og må betegnes som særdeles vellykket. Pionerarbeidet har gått inn i en ny fase hvor nasjonale ledere er reist opp, og arbeidet i all vesentlig grad nå drives av landets egne. Sørstatsbaptistenes misjonærer i området samarbeider nå tett med de jordanske baptistene for å nå muslimene i områdene utenfor Jordan.

Det Jordanske Baptistsamfunnet ble etablert seks år etter at Sørstatsbaptistene hadde begynt sitt misjonsarbeid i landet. I dag består denne sammenslutningen av 20 menigheter med omkring 1.350 døpte medlemmer. Antall møtebesøkende ligger på ca 5.000. Jordan har seks millioner innbyggere, så det er fortsatt mye land å innta! I dag regner man med at et sted mellom fem til 10 prosent av landets befolkning er kristne. Det er anslagsvis 8.000-10.000 som oppsøker en eller annen evangelisk menighet. Sørstatsbaptistenes misjonærer var den direkte årsaken til at de første syv baptistmenighetene ble grunnlagt, og disse menighetene har igjen grunnlagt de 13 andre som utgjør landets baptistsamfunn. I dag samarbeider Sørstatsbaptistene tett med det jordanske baptistsamfunnet med å nå de 137 folkegruppene i Nord-Afrika og Midt-Østen som fremdeles mangler et kristent vitne.

I de første årene Sørstatsbaptistene drev sitt arbeid i Jordan grunnla de et sykehus i byen Ajloun. Dette sykehuset eksisterer ikke lenger, men herfra driver nå baptistenes sitt arbeid. Det Jordanske Baptistsamfunnet driver også to skoler, en i Amman og en annen i Ajloun. Skolen i Amman har 1.250 studenter, og mer enn 500 av disse i videregående. 60 prosent av disse studentene er kristne, mens resten er muslimer. 99.9 prosent av studentene ender opp som universitetsstudenter!

Skolen i Ajloun kan ta 452 studenter, men har for tiden 280. I Amman drives det også en kristen bokhandel, og dette er et sted hvor mange kommer til tro. Det er all grunn til å takke Gud for det arbeidet som er gjort og som gjøres i Jordan, og for de mulighetene som gis til å forkynne evangeliet her. La oss be Gud fortsatt holde døren oppe for å vinne stadig nye mennesker for Jesus, og la oss be for de folkegruppene som ennå ikke har et kristent vitne!

Bildene viser Husn Baptistkirke i nærheten av Amman, og på det andre bildet ser vi pastoren i denne menigheten, Nabeeh Abbassi, som også er president for Det Jordanske Baptistsamfunnet.

1 kommentar:

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.