mandag, september 29, 2008

Profeti fra 1973 om verdens økonomiske krise, del 1



Norge er i ferd med å trekkes inn i den økonomiske krisen som nå rammer verden. Oslo Børs har opplevd det verste børsfallet på 17 år. Vi er nå inne i den tredje uken av den nå etter hvert verdensomspennende finanskrisen, og til tross for at USA har sprøytet inn milliarder av dollar for å forsøke å snu trenden, ser det ikke ut til å hjelpe. Analysesjefen i Netfonds, Roger Berntsen, uttaler til E24, det som karakteriserer situasjonen: "Ingenting av det fundamentale fungerer i dagens marked." I løpet av helgen har bankene Bradford & Bingley og Fortis blitt reddet i statlige inngripener. Mandag har den islandske staten overtatt 75 prosent av Glitnir etter at banken sto på kanten av stupet. I tillegg har tyske myndigheter grepet inn for å redde Hypo real Estate, og Citigroup rykket inn for å kjøpe bankvirksomheten i Wachovia. Amerikanske myndigheter gjennom finansdepartementet, sentralbanken Fed og banksikringsmyndigheten FDIC tar seg samtidig av alle tap i krisebanken Wachovia over 42 milliarder dollar.


I 1973 har David Wilkerson (bildet), hovedpastoren for Times Square Church i New York, et syn. I dette synet ser han verden vil rammes av en internasjonal økonomisk krise:


"Det er egentlig ingen depresjon som jeg ser verden går i møte - men et tilbakeslag av en slik størrelse at det kommer til å berøre levemåten til nesten hver eneste lønnsmotaker i Amerika og verden over. Land som nå er i besittelse av store mengder penger fra de vestlige land vil også komme i store vanskeligheter. Araberlandene blir særlig hardt rammet."


Så legger Wilkerson til:


"Uten tvil er det magre år i vente, år som blir preget av økonomisk forvirring og fortvilelse... Verdens fremste økonomer kommer til å ha store vanskeligheter med å forsøke å forklare forvirringen, og en internasjonal angst vil oppstå. Et falskt økonomisk oppsving kommer til å gå foran tilbakeslaget - men det vil være kortvarig."
Forut for den økonomiske krisen ser Wilkerson i sitt syn at det er et økonomisk oppsving og at årene fra 1973 kommer til å bli blant de mest velstående i menneskehetens historie. Men så kommer tilbakeslaget:


"Jeg tror vi skal være vitne til at noen av de største og mest populære av vårt lands firmaer skal gå konkurs (dette har nettopp skjedd, min anm). Jeg ser voldsomme vanskeligheter oppstå for kredittfirmaer (hvilket også har skjedd, min anm). DET BLIR MANGE MENNESKER SOM IKKE KOMMER TIL Å KUNNE GREIE Å BETALE SINE STORE FORPLIKTELSER TIL DE STORE AVBETALINGSFIRMAENE (min uth), og det vil forårsake nesten kaos.
Tusenvis av småforretninger vil også bli tvunger til konkurs. Tre og muligens fire av de største religionssamfunnene blir nødt til å fungere som en skjelettorganisasjon på grunn av mangel på penger.

Atskillelige kirker kommer til å gå konkurs og en del selvstendige misjonsvirksomheter og kirkeorganisasjoner blir nødt til å trekke seg tilbake. Bare noen få av radio- og fjernsynsvirksomhetene vil kunne fortsette.


Mangel på penger kommer til å utløse en bølge av usikkerhet og frykt. De som har penger kommer til å holde dem tilbake.


DEN AMERIKANSKE REGJERING KOMMER TIL Å REAGERE OVERILET PÅ DEN FORVERREDE ØKONOMISKE UTVIKLINGEN. JEG SER ET VIRVAR AV FEBRILSKE BESTEMMELSER BLI AVGJORT AV FORSKJELLIGE REGJERINGSDEPARTEMENTER, MEN DISSE HASTIGE FORSØK PÅ Å RETTE OPP ØKONOMIEN KOMMER TIL Å MISLYKKES. (Min uth)


Den amerikanske presidenten kommer til å opptre èn eller muligens to ganger i radio og fjernsyn for den amerikanske nasjonen for å forsikre den om at alt er i orden og at de beste økonomiske tider ligger like rundt hjørnet. Det kommer ikke til å lykkes. Mennesker kommer til å være mistroiske overfor disse utsagnene og deres frykt kommer til å forårsake en revolusjon ved valgurnene. Bilindustrien kommer til å bli alvorlig skadelidende. Fabrikanter av fritidsutstyr kommer også til å få en alvorlig smell. Varelagrene kommer til å hope seg opp, og avsetningen kommer til å bli drastisk redusert. Nesten hver økonomisk analyse blir dyster. Det blir spredt til å begynne med, men etter hvert kommer nesten all industri til å bli berørt."


(fortsettes)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Med all respekt for både Wilkerson og Hansen, men er det ikke like sannsynlig at denne profetien ble oppfylt i 1987?

Anonym sa...

Det er sant som wilkerson sier, men han peker ikke på den egentlige grunnen til at dette skjer. Det vi ser nå er kontrollert av av et system som vil skape en ny verdensorden gjennom kaos. Skriver en del om dette på bloggen min. Alt er backet av solid informasjon og stemmer hånd i hanske med Bibelens dystre endetidsbillede.

Det verden står foran er intet annet enn et økonomisk og sosialt ragnarokk.

MT

Fars Datter sa...

Hei MT!
Skulle gjerne ha lest det du har skrevet på bloggen din. Men hvor er den? Du legger inn innlegg som anonym, så da fins det ingen link til bloggen din. :o)
mvh
Elis. :o)

Morten Tobias sa...

Ja glemte den ja.. :-)

Bjørn Olav sa...

Jeg forholder meg til det flere analytikere sier, blant annet meglernestor Dagfinn Sundal sier. Nemlig at krisen i dag er verre, og den er langt fra over. Dessuten har jeg kun gjengitt første del av den delen av Wilkersons profeti som omhandler den økonomiske krisen. Dagens krise er snart verdensomspennende og kan få dramatiske følger for en hel verden.