torsdag, september 04, 2008

Medlemspakt for bedre å tjene Kristus og hverandre




Medlemmene av Wood Green Mennonite Church i sentrum av London ønsker å leve et forpliktende liv til hverandre. Med røtter i den anabaptistiske tradisjonen, er kristent disippelskap en måte å leve på hvor fellesskap, brødsbrytelse, undervisning og bønn hører med. I tillegg har de laget det de kaller for en medlemspakt, som alle som ønsker å bli en del av Wood Green fellesskapet sier seg enig i. Jeg synes innholdet i denne pakten er så interessant at jeg har oversatt den og gjengir den her:


Gud kaller oss til å være Hans folk på dette sted. Vi bekjenner Jesus, korsfestet og oppstanden, for å være Guds Sønn, Messias og Herre. Han har satt oss fri fra syndens bånd og ondskapens krefter. Gjennom dåp og utøselsen av Hans av Hans hellige Ånd, så er vi blitt født inn i et nytt liv som adopterte barn av Guds familie. Vi har vendt oss bort fra å tjene oss selv til å følge Jesus. Hans lære og praksis er vår livsregel. Gud, som arbeider gjennom sin Ånd, former og bygger sin menighet. Sammen som fellesskap ønsker vi å gjøre Hans vilje.


1. Han gjør oss til en kjærlig og omsorgsfull familie i hvilken hver av oss kjenner friheten som tilhører Guds barn.


2. Han gjør det mulig for oss å dele våre liv og eiendeler fritt, og være ansvarsfulle forvaltere av jordens ressurser.


3. Han leder oss til et nært fellesskap med seg selv, gjennom personlig og felles disipliner som tilbedelse, bønn og studier.


4. Han lærer gjennom Skriften, som er den endelige autoritet for vår tro og vårt liv.


5. Han helbreder og gjenoppretter oss når vi underordner oss hverandre i felles ledelse og korrigering, og når vi deler med hverandre den ledelse vi har fått for avgjørende områder av våre liv.


6. Han åpner våre liv slik at andre kan høre de gode nyhetene, se Jesus, og bli dratt inn i helheten (Shalom) av Hans rike.


7. Han ydmyker oss til å leve i tjeneste og gjestfrihet overfor våre naboer.


8. Han viser oss hvordan vi kan arbeide for fred og rettferdighet i vår opprørte verden, og følge det sårbare ikke-voldelige eksemplet til Hans Sønn, Jesus.


9. Han renser våre liv slik at vi i enkelhet og integritet kan søke Hans rike og rettferdighet fremfor alle andre ting.
Gud handler for å forsone hele sin skapelse med seg. Rettferdighet, fred og glede er selve kjennetegnene på Hans rike. Som medlemmer av dette fellesskapet og Kristi verdensvide legeme, hengir vi oss selv til å be og arbeide for disse livskvalitetene. Selv om vi i vår svaket og ulydighet fristes til å vende oss vekk fra den sanne veien, erfarer vi allerede noe av skjønnheten av Guds rike i våre liv sammen. Full av forventning ser vi frem til dagen da Jesus kommer igjen og Guds vilje vil skje i alle ting både på jorden og i himmelen.


I lyset av dette som her er skrevet hengir vi oss til Gud og hverandre som medlemmer av Wood Green Mennonite Church

Ingen kommentarer: