søndag, september 14, 2008

Jeg løfter mine hender i tilbedelse av Den Evige, Den Høyeste Gud



Jeg var så heldig at jeg fikk bruke deler av gårsdagen på Mamre, bønnekoia mi inne på åsen. Lørdagen gav oss et aldeles praktfullt septembervær, med sol fra skyfri himmel. September er en av mine favorittmåneder. På Mamre fikk jeg arbeidet med dagens preken. Jeg skal preke om ekstravagant tilbedelse, i Toten Frikirke. Samtidig har jeg fått tenkt litt mer på det jeg skal si på en ledersamling på Grimerud mandag til tirsdag til uken. Stillheten på Mamre gir god anledning både til å be og til å arbeide. Nedenfor bønnekoia går det ulike stier, og en av dem er så fin for meg fordi den ikke byr på noen bakker, slik at jeg kan gå uten å få vondt i hjertet. Fordi det har regnet såpass mye den siste tiden var det kommet vann i en bekk som renner her. Jeg vet ikke om noe mer harmonisk enn lyden av vann som sildrer og klukker i en bekk. Guds skaperverk er så fantastisk. Jeg fryder meg når jeg får muligheten til å komme meg ut slik som i dag.

Den keltiske bønneboken jeg bruker er lørdagens tema: Gud råder over himmel og jord. Den innledende bønnen lørdag morgen lyder slik:

"Livgivende Gud, Du lar verden åpne seg for Deg. Du kaller på dagen og morgenrøden. Åpne Du også våre liv, så vi kan være levende mennesker. Åpne våre hjerter, så vi kan vise kjærlighet. Åpne våre munner, så vi kan prise Deg."

Og så siteres Salme 104 hvor det heter i de innledende versene:

"Lov Herren. min sjel! Herre, min Gud, Du er overmåte stor. Du er kledd i herlighet og majestet, Du brer lys om Deg som en kappe, og spenner himlene ut som en teltduk..." (Salme 104,1-2. Bibelen - Guds Ord. Bibelforlaget, 2. utg. 2007)

I dag kjenner jeg at lovprisningen bobler frem fra mitt innerste til Den Høyeste! I teksten min som jeg skal lese innledningsvis i min preken i formiddag heter det:

"Hvem er for meg i himmelen, foruten Deg? Når jeg bare har Deg, har jeg ikke lyst til noe på jorden. Mitt kjøtt og mitt hjerte svikter. Men Gud er mitt hjertes klippe og min arvedel til evig tid." (Salme 73,25-26)

1 kommentar:

KuleKnut sa...

"I dag kjenner jeg at lovprisningen bobler frem fra mitt innerste til Den Høyeste!"

Yess! Sånn har jeg følt det hele siste uka også! Utrolig fine tekster du har funnet frem. Takker for de.