søndag, september 28, 2008

En takkebønn for det ubegripelige at Han kommer til ossI bønnekoia mi henger dette bildet av mor Basilea, grunnleggeren av De evangeliske Mariasøstre. Jeg kjenner på dyp takknemlighet når jeg ser tilbake på det mor Basilea har betydd for mitt eget åndelige liv, ikke minst betydningen av lidelsesfellesskapet med Kristus. I dag vil jeg gjerne få dele denne bønnen med bloggens lesere:

Kjære Herre Jesus!

Vi takker deg for den uutsigelse nåde at vi får lov til å elske deg og fordi du elsker oss! Hvem får vel lov til noe slikt? Hvor mange mennesker er det ikke som leter etter kjærlighet og lykke og ikke finner den. Men vi har all lykksalighet i deg fordi alt dette er innebefattet i deg, vår Herre Jesus. Vi får lov til å drikke av din kjærlighets kilde, vi elskes av alle Herrers Herre og er aldri alene. Vi får lov til å gjøre alt sammen med deg, får alltid være ved din side og gå den dagen i møte da vi forenes med deg for all evighet.

Hvordan sakl vi kunne få takket deg for at du viser deg for oss mennesker som den himmelske brudgom? Du er jo Kongenes Konge og hele verdens og alle englehærers Herre! Og likevel har du utkåret oss syndere og kommer til oss med din kjærlighet.

Du slutter en pakt med oss og gir deg til kjenne som brudgom i det du helt og holdent lever og ånder for oss, ja, elsker oss med en uutsigelog kjærlighet. Nå tilhører alt ditt oss også. Hvem kan vel forstå en slik lykke og rikdom? Vi tilber deg! Amen.

Ingen kommentarer: