tirsdag, september 02, 2008

Fødselens gråt og glede


Fruktene av det indre menneske kommer først med tåreflommen. Når du når det sted der tårene finnes, skal du vite at din ånd har sluppet ut av denne verdens fengsel og begynt sin vandring på den vei som fører til det nye liv. I denne stund begynner din ånd å puste den herlige friske luft som er der, og den begynner å felle tårer. Øyeblikket nærmer seg da det åndelige barnet fødes, og fødselsveene er harde. Nåden, vår felles mor, venter utålmodig på å føde sjelen, Guds bilde, bære den frem i den kommende verdens lys. Og når tiden er inne da hun skal føde, begynner forstanden å ane noe av det som finnes i den andre verden - som en svak duft, eller som livets første åndedrag hos et nyfødt barn. Men vi er ikke vant til en slik opplevelse, og siden den er vanskelig å holde ut, blir vår kropp plutselig overveldet av gråt blandet med glede. (Isak Syrer 600-tallet)

5 kommentarer:

Roy-Olav sa...

How.. dette var sterke saker. Hvor har du hentet teksten fra?

Anno 2008 Nym sa...

"Fruktene av det indre menneske kommer først med tåreflommen." Ja, jeg har i det siste tenkt på at:

1) Det er tilstrekkelig for å bli frelst at vi har valgt å ha Jesus som Herre og Frelser i livene våre, uten at vi behøver å ha så sterke følelser rundt det. Som en sa: Jeg er kristen, men det betyr ikke så mye for meg i hverdagen.

2) Ingen av oss får en skikkelig drivkraft/motivasjon hvis følelsene (tårer og lidenskap) ikke er med. Vi skal ikke BYGGE på følelser, for grunnsteinen er ikke følelser; grunnsteinen er Jesus og at vi velger å følge Ham, på grunnlag av det Han gjorde på korset - men vi må la Han få tid til å gi oss Sine følelser, Sin kjærlighet, Sin lidenskap for å frelse mennesker fra fortapelsen og til himlenes rike.

Vi kan virkelig ikke bære mye frukt uten sterke følelser for det Gud vil med livene våre.

Bjørn Olav sa...

Roy-Olav

Det finnes et lite utvalg av Isak Syrer på svensk. Min utgave er for lengst utsolgt fra forlaget, men jeg tror forlaget Silentium, som er forlaget base på Bjärka Säby har utgitt en ny. Er litt usikker på om det er samme bok.

Bjørn Olav sa...

Takk for bidraget, Anno2008nym. Måtte Herren berøre oss alle på djupet.

KuleKnut sa...

Utrolig vakkert!!