fredag, desember 09, 2016

Muslimsk kvinne hjalp kristen kvinne med å gjemme Bibelen i fengslet i Sudan

Denne sterke historien må du lese:

Husker du Mariam Ibrahim (bildet), en sudanesisk mor som i 2014 ble dømt til døden for å ha konvertert fra Islam til kristen tro. Saken gikk verden over.

Det er en side ved denne historien som ikke har vært kjent før nå. Det er den jeg nå skal fortelle deg: Den handler om en muslimsk kvinne som risikerte sitt liv for å ha hjelpe Mariam med å gjemme det mest verdifulle hun eier: en Bibel.

29 år gamle Mariam Ibrahim skapte store overskrifter når hun i mai 2014 giftet seg med en kristen mann, Daniel Wani, som er amerikansk statsborger. Selv om hun var oppdratt av en kristen mor, så var Mariam sett på som en muslimsk kvinne av rettsvesenet i Sudan. Faren var nemlig muslim.

Hun fikk tre dager på seg til å omvende seg, men nektet å etterkomme dette siden hun helt siden hun var barn hadde vært en kristen. Hun ble derfor satt i fengsel sammen med sin da 20 måneder gamle sønn, Martin.

Da Mariam ble satt i fengsel var hun åtte måneder på vei med sitt neste barn, og iført lenker fødte hun sin datter, Maya, ved den medisinske klinikken knyttet til Omdurman føderale kvinnefengsel. I kvinnefengselet hadde hun blitt kjent med en muslimsk kvinne. Og en dag spurt hun denne kvinnen om hun ville være med på å passe sønnen til Mariam, som hun var bekymret for. Det er ikke enkelt for et barn å vokse opp i et fengsel. De to kvinnene ble venner. På mirakuløst vis hadde Miriam klart å smugle inn en Bibel, som hun ga til den muslimske kvinnen. Den muslimske kvinnen påtok seg nemlig den kolossale risken det var å gjemme denne Bibelen inne i fengselet, som var veldig forundret over å se hvor viktig Bibelen var or Mariam.

"Dette er min Bibel," fortalte Mariam den muslimske kvinnen: "Den er årsaken til at jeg sitter i fengsel."

Mariam leste i Bibelen sin mellom vaktskiftene, slik at hun ikke skulle bli oppdaget.

Etter press fra det internasjonale samfunnet måtte de sudanesiske myndighetene slippe Mariam fri. Det skjedde i 2014. Etter at hun ble løslatt hjalp hun den muslimske kvinnen til å bli satt fri fra fengselet. Hun gav penger slik at denne illegale flyktningen fra Somalia kunne komme seg ut i friheten, og som et resultat av Mariams vitnesbyrd, ble hun en kristen.

Mariam Ibrahim driver i dag sitt eget barmhjertighetsarbeid. Du kan lese mer om det her:

http://www.mariamibraheemcharity.org/

Ingen kommentarer: