lørdag, desember 17, 2016

En kroppsliggjort tro blant forfulgte trossøsken

Dette bildet griper meg veldig. Bildet er tatt i Irak, nærmere bestemt Mosul. De to damene i blå klær tilhører Jesu lillesøstre, og har valgt å bli der hvor andre flykter. For å trøste, oppmuntre, støtte og sette mot i de som ikke kan komme seg unna forfølgelsen. Men de er ikke bare sammen med kristne. De besøker også muslimske familier med samme intensjon.

Slikt gir meg håp, og jeg kjenner en stor glede ved det jeg ser. Dette er å kroppsliggjøre evangeliet. La det få føtter og hender, og ikke bare en munn. Finnes det noe større behov i en mørk verden som vår? Jeg klarer ikke å se dette.

Dette er mot. Dette er tro.

Jesu lillesøstre ble grunnlagt av Magdeleine Hutin i 1939. Hun hadde en av mine troshelter, Broder Charles av Jesus, som sitt store forbilde. Broder Charles var en franskmann som forsøkte å leve evangeliet blant muslimer i det nordlige Afrika, og som endte sitt liv som martyr. Lillesøster Magdeleine, som hun kalte seg skapte en orden av blåkledde. Det vil si at søstrene tar seg vanlig liv og lever sine liv i små bofellesskap eller kommuniteter midt blant vanlige mennesker.

Ingen kommentarer: