onsdag, desember 07, 2016

Mexico benekter at evangeliske kristne tvinges til å forlate sine hjem

Mexicanske myndigheter benekter det faktum at tusenvis av evangeliske kristne tvinges ut av sine hjem.

I de senere årene har forfølgelsen av evangeliske kristne vært økende i Mexico. Mexico er en sekulær stat, men 82,7 prosent av befolkningen er katolikker, flere av dem blander sammen sin kristne tro med annen folketro. Bare 6 prosent av befolkningen er protestanter. Menneskerettighetsgrupper i Mexico hevder at forfølgelsen mot landets evangeliske kristne er både religiøst og politisk motivert. Nå anklages Mexico for å benekte at en slik forfølgelse og diskriminering skjer.

Ifølge Den meksikanske kommisjonen til forsvar og promotering av menneskerettigheter, finnes det mer enn 287.000 saker de siste fem årene som omhandler mennesker blir tvunget til intern forflytning. Den FN akkrediterte Nasjonale Menneskerettighetskommisjonen, mener det kun dreier seg om 35.000.

Pedro Faro Navarro, som er direktør for Fray Bartolome de Las Casas Menneskerettighetssenter, mener myndighetene finner opp disse tallene. Til World Watch Monitor sier han at enkelte hevder at tallet er mye over en million. Men dette benekter mexikanske myndigheter. Årsaken er at de ikke regner med folk som har konvertert fra Den romersk-katolske kirken til evangeliske menigheter.

Mange av disse tvinges til å forlate sine hjem fordi de ikke lenger er katolikker. Mange familier som må forlate sine hjem blir aldri telt, hevder Navarro.

Ingen kommentarer: