søndag, desember 04, 2016

25 år i evangeliets tjeneste i Øst-Europa

2016 markerer 25 års jubileet for det som i dag er Mission Eurasia. Helt fra begynnelsen het denne strategisk viktige misjonsorganisasjonen, Peter Deyneka Russian Mission. Jeg var så heldig for noen år siden og tilbringe en hel dag sammen med denne spennende misjonslederen.

Nylig kunne søsteren til Peter Deyneka, som dessverre døde i en så tidlig alder, fortelle om begynnelsen til Russian Ministries, som raskt ble det nye navnet på virksomheten. Her er hun avbildet sammen med Sergeij Rakhuba, som leder misjonsorganisasjonen i dag. Bildet er tatt i forbindelse med innvielsen av en ny baptistkirke i Dragichin i Hvite-Russland i 2012.

Her forteller Ruth (Deyneka) Erdel om starten på denne virksomheten:

"Jeg husker så godt ettermiddagen da jeg mottok en telefon fra min bror Peter. Han fortalte at Herren hadde ledet ham, og hans venner støttet ham, til å starte Russian Ministries. Etter telefonsamtalen fant jeg mor og fortalte henne nyheten. Hun satte seg opp, foldet hendene og sa med så sterk en stemme: "Priset være Herren! Enda en misjonsorganisasjon som kan bringe evangeliet til det trengende slaviske folket!" Selvsagt sa hun det på russisk."

Det må fortelles at Peter Deyneka var sønn av en legendarsk evangelist og misjonsleder, med samme navn. Peter Deyneka senior ble bare kalt "Peter dynamitt" på grunn av sin kraftfulle forkynnelse. Det var ikke så merkelig at både søsteren og særlig moren, Vera Deyneka, ble begeistret over sønnens nye kall.

Ruth Erdel fortsetter:

"Og tenk at dette var for 25 år siden! Det er virkelig sant, dette er herlig! Paul (Ruth' mann) og jeg fortsetter å be for Mission Eurasia hver eneste kveld. Vi merker oss alle velsignelsene gjennom disse 25 årene. Arbeidet går framover. Evangeliet forkynnes med kraft og med sannhet. Av hele mitt hjerte vil jeg takke deg for det store privilegiet det var å få ta del i innvielsen av kirken i Dragichin. Det står som et fantastisk minnesmerke over min kjære far og min kjære bror. De hadde begge bare et eneste ønske og det var å tjene Gud, og vårt slaviske folk. Må Herren gi Mission Eurasia mange flere herlige år til å gi videre evangeliet."

Jeg slutter meg til den lange rekken av de som gratulerer med de 25 årene.

Ingen kommentarer: