fredag, desember 02, 2016

Muslimsk sjeik kom til tro på Jesus - da startet forfølgelsen

En tidligere muslimsk sjeik i det østlige Uganda er blitt utsatt for et voldelig angrep og truet på livet etter at han ble en kristen.

Det er Morningstar News som melder dette.

23. november ødela muslimske innbyggere i en landsby i det østlige Uganda maisåkeren til den den tidligere muslimske sjeiken, og banket ham helseløs. Det skjedde etterat han fortalte at han hadde kommet til tro på Jesus.

Sjeiken, Malik Higenyi, som er bosatt i landsbyen Bufuja, i Butaljea distriktet, har også mottatt dødstrusler via sin mobiltelefon.

"Du skal vite at du risikerer ditt eget liv og hele din families liv om du vender tilbake til landsbyen," heter det i tekstmeldingen. Og: "Vi lyser en forbannelse over deg og din familie. Du er en frafallen fra muslimsk tro og du fortjener å dø."

Det var 16. april i år at den muslimske sjeiken kom til tro med hele sin familie. Avgjørelsen ble holdt hemmelig frem til 13. november, hvor han avla den gode bekjennelsen i en kirke. Dette kom så en lokal moske i nabolandsbyen Lubanga for øre og dermed startet forfølgelsen.

La oss huske sjeiken og hans familie i våre bønner.

Ingen kommentarer: