mandag, desember 05, 2016

Heksedoktorer i Mosambik blir konfrontert med evangeliet

En troende som reiser med båt og benytter anledningen til å dele evangeliet med andre! I Apostlenes gjerninger leser vi om apostelen Paulus som gjorde det ute på Middelhavet. I det nordlige Mosambik i dag bruker misjonær Brian Harrell sin lille trebåt til det samme.

Han og familien, som er utsendinger fra Sørstatsbaptistene, bor bokstavelig talt langs vannkanten i kystbyen Nacala for å nå de rundt 300.000 menneskene fra Makhuwa Nahara-folket med evangeliet. Og den beste måten å nå dette unådde folkeslaget på er med båt. Med den når de rundt til landsbyene hvor de snakker med heksedoktorer, eller kvinner som sitter i en sirkel for å lage filleryer.

Som regel er en av de nasjonale arbeiderne sammen med dem under disse fremstøtene. Andre ganger er det kona Becky og deres fire barn: Andrew, Dillion, Janna Kate og Micha. Båten sin kalles "Oromela" blant folk flest. Det betyr 'håp'.

Familien Harrell har vært i Mosambik siden 2004. Da var det første barnet deres bare et år gammel. De ville begynne helt fra begynnelsen, dit ingen andre hadde gått før dem. Arabiske handelsmenn som kom hit til denne kystlinjen hadde tatt med seg Islam. Nå var det på tide de også fikk evangeliet. Her finnes det nemlig bare 200 kristne.

Dette er et mørkt område med veldig mye overtro. Ikke minst har heksedoktorene stor makt. Ikke minst frykter kvinnene de onde åndene, og er spesielt redde for barna sine. Derfor må de gå gjennom ulike seremonier for å beskytte dem mot disse onde åndene. Men evangeliet er alltid sterkere enn heksedoktorene!

Som tilfellet var med Adelina. Hun åpnet hjemmet sitt for at familien Harrell kunne dele evangeliet med lokalbefolkningen! Hit kom mennesker sammen hver uke, og familien Harrell gikk inn i en bønnekamp for Adelina. Men selv om Adelina hørte på bibelundervisningen hver uke, fortsatte hun som virksomhet som heksedoktor. Men en dag sa hun til hele gruppen etter at de hadde bedt sammen:

"Jeg trenger hjelp fra dere. Jeg vet at jeg har gjort noe galt". Så ba hun gruppen som kom til hennes hjem om å hjelpe henne til å kvitte seg med alle gjenstandene hun hadde brukt for å drive med sin svarte magi. Neste søndag kom så hele gruppen sammen for å lage et stort bål utenfor hytten hennes og brenne alt sammen! Og Adelina ga sitt liv til Jesus.

Ingen kommentarer: