fredag, desember 02, 2016

Muslimer brant ned flere titalls koptiske hus i Øvre Egypt

Det er stor fortvilelse blant våre koptiske venner over ødelagte hjem etter at ekstremister forrige fredag gikk til angrep. Flere titalls hus ble angrepet og ødelagt fredag 25 november etter at det ble satt ut rykter om at en møtehall og kommunesenter skulle omgjøres til en kirke.

Etter fredagsbønnen i landsbyen Al-Nagameesh i guvernementet Sohag i det Øvre Egypt, tente en gruppe muslimer på kommunesenteret i landsbyen. Dette er et sted hvor eldre møtes. Ekstremistene forflyttet seg så inn i selve landsbyen, hvor de tente på 10 hus tilhørende koptiske kristne. Dette førte også til at flere andre hus begynte å brenne. Flere forretninger ble også påtent. Det ble brukt Molotov-cocktails og husene ble også pepret med steiner. Både kommunesenteret og flere av husene brant ned til grunnen. Fire koptere ble lettere skadet i angrepet. Nå forsøker kopterne å bygge opp igjen de ødelagte husene.

I Al-Nagameesh bor det en liten kristen minoritet på 2000 mennesker. De er omgitt av muslimer på alle kanter og har ingen kirke de kan samles i. Derfor er kommunesenteret brukt til begravelser og brylluper. Landsbypresten heter fader Marqrious. La oss huske ham og våre lidende trossøsken i våre forbønner.

Ingen kommentarer: