søndag, desember 11, 2016

Tyrkiske myndigheter anklager evangelisk pastor for terrorisme

Det er nesten ikke til å tro, men en tyrkisk dommer sørget fredag for å sende den evangeliske pastoren, Andrew Brunson (bildet) i fengsel i Izmir anklaget for terrorisme!

Den amerikanske pastoren ble sammen med sin kone, Norine, arrestert 7. oktober etter ordre fra Det tyrkiske innenriksdepartementet. Norine ble løslatt 19. oktober og ble innvilget tillatelse til å bli i Tyrkia inntil videre, mens Andrew Brunson nå sitter i et fengsel i den nordlige delen av Izmir (det bibelske Smyrna). Det er først nå Brunson, som er amerikansk statsborger, har fått høre hva han er anklaget for.

I følge dommeren har de fått informasjon fra en hemmelig informant og at anklagene lyder på terrorisme. Andrew Brunson har ikke siden han ble arrestert fått drøfte saken med sin advokat, som først under fengslingsmøtet fredag fikk møte sin klient. Dommeren mener også at saken er så sensitiv at advokaten ikke får innsyn i saken! Tyrkiske myndigheter mener Andrew Brunson har kontakter med Fetullah Gulen bevegelsen, som anklages for å stå bak forsøket på statskupp. Anklagene er absurde, men som med så mye annet bruker de tyrkiske myndighetene dette for å kvitte seg med alt og alle som de ikke liker.

Ekteparet Brunson har i 20 år hatt oppholdstillatelse i Tyrkia. Andrew Brunson er pastor for en liten evangelisk forsamling i Izmir som kalles Oppstandelseskirken. Et sted mellom 30-40 mennesker deltar i gudstjenestene. Det er hva saken egentlig handler om! Tyrkia som blir mer og mer islamistisk og diktatorisk, anser en liten evangelisk menighet er å anse som terrorister!

La oss huske familien Brunson i våre forbønner.

Ingen kommentarer: