torsdag, desember 03, 2020

Bønn i koronatider

I dag - torsdag 3.desember - går Tanzania i forbønn for Sverige. Bak bønneinitiativet står bønnegeneralen Jackson Sangiza med sin forsamling, og det svenske nettverket Nationell bön. Tanzanianerne har avsatt hele dagen til å be for vårt naboland,

Koronasituasjonen i Sverige er svært alvorlig med 7000 døde. Til sammenligning er drøyt 300 døde i Norge.  

I USA er har det gått fra vondt til mye verre. Koronaøkningen er eksplosiv, med 273.181 døde ameriknere av korona siden pandelien brøt ut. Siste døgn døde 2.760 amerikanere av korona, i følge The New York Times.  Det er høyeste tallet som er registrert i pandemien. 100.000 er innlagt på sykehus. Antallet er nærmest doblet siden i vår.

Men det er lys i mørket. Storbritannia er først ute med å starte opp med vaksineringen i neste uke, og det antas at Norge er i full gang med vaksineringen av befolkningen i løpet av mars neste år.

La oss fortsette å be: for alle smitttede, syke, helsepersonell som står i frontlinjen. La oss også be for alle som driver med forskning rundt koronaen. La oss be for vår egen regjering og alle de berørte departementene og for Folkehelseinsitituttet, for at de tar kloke valg og beslutninger. Be spesielt for helseminister Bent Høie, for smttevern- og kommuneoverleger som skal ta lokale beslutninger.

Ingen kommentarer: