søndag, desember 06, 2020

I dag feirer vi den egentlige julenissen 
I dag feirer kirken en av sine mest elskede helgener, hellige Nicholas av Myra, og i år faller dagen på 2.søndag i adventstiden. Det kunne ikke ha passet bedre. Hellige Nicholas har fått tilnavnet 'undergjøreren'. Det også med rette. Men lite er egentlig kjent fra hans egen historie, annet enn at han var erkebiskop av Myra og at han muligens deltok på kirkemøtet i Nikea i år 325. Det er som julenissen vi kjenner ham!

Tradisjonen vet å fortelle at Nicholas ble født i provinsen Lycia i den sørlige delen av Lille-Asia av velstående foreldre. Datoen for hans fødsel er ukjent. Han arvet foreldrenes eiendom, og ble kjent for å være sjenerøs overfor de som var trengende. 

Nicholas ble så biskop i Myra i det fjerde århundre. Han hadde gitt sitt liv fullstendig til Jesus allerede som et lite barn. Og når hans foreldre døde gav han bort alle sine eiendeler til de fattige.

Mens Nicholas var biskop fikk han høre om tre unge jenter hvis far skulle selge dem som slaver. Nicholas ble så grepet av dette, at han tok tre bager og fylte dem med kirkens gull og slengte dem inn gjennom vinduet hvor de bodde.

Dette er noe av opprinnelsen til julegavene.

På denne dagen la oss huske de 1,2 millioner barn som er utsatt for traffiking hvert år i den globale sexhandelen.

Ingen kommentarer: