onsdag, desember 23, 2020

Julen 2020: Be for forfulgte kristne i Iran


Dagen før dagen vil jeg gjerne henlede din oppmerksomhet på å be for våre forfulgte kristne trossøsken, og i år særlig for Iran. Myndighetene bruker gjerne julehøytiden til å raide husforsamlinger og trakassere kristne. 

Her er et brev jeg mottok i går fra David Yeghnazar, som er leder for Elam Ministries, som arbeider i Iran og blant iranere verden over. Hher i min oversettelse:

"I julen øker iranske myndigheter ofte presset på kristne. Det pleier å være flere razziaer av huskirkesamlinger og arrestasjoner av troende på denne tiden av året. Så det er på tide å intensivere våre bønner for våre brødre og søstre som står overfor - eller kan møte - forfølgelse.

Be om beskyttelse, mot og glede for huskirker denne julen.

Denne julen sitter mange mennesker i Iran i fengsel på grunn av sin tro. Du finner her en liste over kristne som er kjent for å være fengslet, men det er andre hvis saker ikke kan offentliggjøres av sikkerhetsmessige årsaker. Andre troende lider under svært vanskelige omstendigheter, for eksempel:

https://www.elam.com/article/persecuted-not-forsaken

De som ble dømt for anklager knyttet til sitt departement, men ventet på ankeforhandlingen - deres fremtidige hengende i balansen;

De som er fratatt arbeid eller utdannelse på grunn av sin tro;

De som er løslatt fra vilkårlig forvaring eller fengsel og er på bedringens vei etter den harde behandlingen de opplevde.

Be om oppmuntring og trøst for de som tilbringer jul i fengsel eller i andre svært vanskelige omstendigheter på grunn av sin tro.

Videre befinner noen kristne seg i eksil. Noen er blitt forvist som en del av deres rettslige dom, for eksempel Ebrahim Firouzi, forvist til en avsidesliggende del av Iran. Andre har forlatt Iran som flyktninger for å unngå urettferdige fengselsstraffer.

Be for kristne som er tvunget til eksil og tilbringer julen borte fra hjemmet, samt for deres kjære som er igjen.

Ingen kommentarer: