lørdag, desember 19, 2020

Israel blir første nasjon i verden til å vaksinere hele sin risikopopulasjon


Israel kan være første nasjon i verden til å vaksinere sine risikopopulasjoner innen utgangen av januar. Den israelske helseministeren sier at den første runden med vaksinasjoner for høyrisikopersoner kan gjøres om to uker. Israelske myndigheter har som mål å åpne for at hele befolkningen blir vaksinert hvis det er nok doser. 

Det er The Times of Israel som melder dette i dag.

Israel starter sin koronavirus-vaksinasjon på i kveld med rapporter som tyder på at den jødiske staten kan være det første landet i verden som vaksinerer sine risikopopulasjoner. Den første israeleren som mottar vaksinen, vil være statsminister Benjamin Netanyahu, etterfulgt av helseminister Yuli Edelstein. De vil bli inokulert lørdag kveld på Sheba Medical Center nær Tel Aviv. Netanyahu er 71 og Edelstein 62. 

Begivenheten, som blir sendt direkte, tar sikte på å "oppmuntre den israelske offentligheten til å få vaksinen," sa statsministerens kontor i en uttalelse og la til at Netanyahu dermed vil bli en av de første verdensledere som får vaksinen. USAs visepresident Mike Pence og kongressfolk begynte å motta vaksinasjonen på fredag.

President Reuven Rivlin vil motta vaksinasjonen søndag når landet begynner å vaksinere helsearbeidere. Fra mandag kan eldre israelere og risikopopulasjoner motta vaksine hos helsevesenet (HMO) med legeavtale.

En meningsmåling publisert fredag indikerte at 63% av israelerne planlegger å bli vaksinert for coronavirus, med flest antall blant eldre borgere. Undersøkelsen i avisen Yedioth Ahronoth fant at 24% planlegger å vaksinere umiddelbart, og 39% vil "sannsynligvis bli vaksinert, men vil vente litt." Blant de over 65 år sa 50% at de planlegger å vaksinere umiddelbart, og 32% sa at de "sannsynligvis vil vaksinere seg, men vil vente litt."

Ingen kommentarer: