mandag, desember 28, 2020

Israel med vaksineringsrekord


 Israel har som mål å vaksinere hele sin befolkning mot Covid-19, og er godt i gang. I går, søndag 27.desember, ble nær 100.000 mennesker vaksinert og helsemyndighetene setter nå opp tempoet. Det er The Times of Israel som melder dette. Israel kan dermed bli det første landet i hele verden hvor hele befolkningen har fått vaksinen. Og Israel er i stort behov for det når den nå er inne i sin tredje nedstegning.

100.000 vaksinerte på en dag er rekord. Lørdag ble 98.916 vaksiner satt, en uke etter at Israel satte igang med massevaksinasjonen. Dette betyr at 379.000 er vaksinert allerede, i mens opplever Israel det største antall smittede noensinne.                                                                                                                            

Det hele administreres av Israels helseminister, Yuli Edelstein, som for øvrig sønnen til en god venn av meg, den ortodokse presten Georgij Edelstein, som er prest i den russiske byen Kostroma. Yuli Edelstein er en av Israels mest kjente refuseniks og er barn av Anna Edelstein, som er jødisk, mens hans far Yuri er sønn av en jødisk far og en kristen mor. Begge konverterte til den kristne tro. Juri fikk navnet Georgij når han ble ortodoks prest. Jeg har truffet ham mange ganger, og vært hans tolk.

Ingen kommentarer: