søndag, desember 06, 2020

Livets Ord stiller menighetslokale til disposisjon for massevaksinering mot Covid-19


Om Livets Ord i Uppsala skulle få spørsmål fra svenske myndigheter vil de stille sitt store menighetslokale til disposisjon for massevaksinering i forbindelse med Covid-19 når det blir aktuelt.. Det er mebighetens pastor Joakim Lundqvist som opplyser dette på sin Facebook-side i dag. Det er forbilledlig.

Joakim Lundqvist begrunner dette slik:

'Jag kan ha någon sorts förståelse för att en del kan känna viss misstänksamhet mot nya vaccin, och jag säger inte att det inte skulle kunna finnas problem, utmaningar, biverkningar etc med helt nya vaccin för ett nytt virus.

Men detta måste ställas mot Sveriges samlade, historiska erfarenhet av vaccinering som är enormt positiv och hittills har räddat hundratusentals liv.
Smittkoppor gick från att vara Sveriges vanligaste dödsorsak hos barn, till att helt utrotas i landet genom vaccin. En liknande utveckling har setts med sjukdomar som tuberkulos, stelkramp, kikhosta, polio m.fl. Många av de barnsjukdomar som tidigare kallades ’klassiska’ är nu extremt ovanliga tack vare framgångsrika vaccin.
Vi är idag mitt i en global viruspandemi där hittills 66 miljoner människor har smittats, varav 270.000 i Sverige. 1,5 miljoner människoliv har dött med COVID-19. Över 7000 i Sverige.
I det läget blir helt naturligt en av mina dagliga böner att Gud ska ge läkare och forskare vishet att få fram ett vaccin som ska vända den globala trenden och rädda så många liv som möjligt. Och att vi som församling på alla sätt vill stödja den utvecklingen.

Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer: