onsdag, desember 23, 2020

Drømmen om en elefant


Jeg har aldri drømt om elefanter før, og har ikke hatt noe forhold til dem heller, ikke før i natt. Da fulgte jeg en svær telefant i et slettelandskap. Det var litt overveldende. Hvilket enormt beist. Den eneste nærkontakten jeg har hatt med elefanter, er fra mange år tilbake i tid, da jeg arbeidet som journalist i en dagsavis på hjemstedet. Sirkus Arnardo var på besøk og for å lage en reportasje fikk vi selveste Arnardo med på et stunt. Han stilte opp med to-tre svære elefanter, som gikk nedover Storgata i Gjøvik og endte opp utenfor et gatekjøkken hvor de ble servert hamburgerbrød. Noe slikt ville man nok aldri fått tillatelse til i dag.

Det sterkeste med drømmen i natt, var at elefanten kom helt innpå meg, og og stilte den seg så nært at jeg bare så den ene siden av det svære hodet til elefanten, og jeg merket meg øynene. Så milde, så fulle av visdom. så uredd, så fulle av mot.

Tidligere har jeg hatt flere drømmer om løver. Den ene av dem lå tett inntil meg. Så nært at jeg tok på den. For meg symboliserte den 'Løven av Juda'. Hva elefant-drømmen skal bety aner jeg ikke, ikke noe mer enn at ordet 'visdom' og 'styrke' kom til meg i drømmen. Men drømmen var så ubnderlig og så sterk at jeg skal be over den. 'De gamle i blant dere skal ha drømmer,' progeterer Joel, så da kan det jo være noe Herren vil si meg. Det jeg har lest meg til er at elefanter kan bli gamle, løper hurtig og kan vandre langt, opptil 195 kilometer om dagen. Med de begrensningene jeg har på grunn av Parkinsons kan jeg verken løpe eller gå langt, men i mitt sinn er det jo ingen begresninger. Der kan jeg reise langt.

Ingen kommentarer: