onsdag, november 02, 2016

Amerikas indianere med egen nasjonal bønnedag har profetisk betydning

Uten at det har påkalt seg noen særlig oppmerksomhet, verken i USA eller internasjonalt, kom en rekke indianske stammer sammen utenfor Washington DC fredag 21. oktober til den første nasjonale bønnedagen for urbefolkningsgrupper i Amerika - det som kalles 'first nations'.

De som kom sammen 21. oktober nær Washington-monumentet representerte 1000 indianske stammer fra USA og Canada og gjennom forbønnshandlinger og profetiske proklamasjoner tilgav de USA's regjeringer for å ha brutt fredstraktater som ble inngått med deres slektninger.

Fullblodsindianeren, Negiel Bogpond, som representerer Yuchi-indianerstammen, var koordinator for den aller første nasjonale bønnesamlingen for kristne urbefolkningsgrupper i USA. Nå tar de sikte på en lignende samling den tredje uken i oktober 2016.

USA har som kjent en egen nasjonal bønnedag den første torsdagen i mai. Slik har det vært siden president Truman utropte en nasjonal bønnedag i 1952, og signerte den som lov.

En av de som ser på samlingen 21. oktober som en viktig profetisk handling, er datteren av Billy Graham, Anne Graham Lotz, som selv er en profetisk røst i vår tid. Hun er en av lederne for komiteen bak den nasjonale bønnedagen i mai. Til Charisma News sier hun:

"De indianske stammene har vært en sovende nasjonal gigant. Han er i ferd med å våkne. De opprinnelige amerikanerne kan bli evangelistene som kan hjelpe amerikanerne til å finne Kristus. La oss huske de 'glemte' folkene."

En slik forsoningshandling vil ha profetisk betydning og vil kunne få store ringvirkninger. Guds ord sier oss at når Hans folk ydmyker seg, vender om og søker Ham, vil Han lege deres land.

Ingen kommentarer: