torsdag, november 10, 2016

Underlige reaksjoner fra kristne

Jeg har en amerikansk FB-venn. Han er metodist, sågar professor i historie og teologi. I dag forteller han at han har mistet 25 av sine Facebook-venner fordi han i går tilkjennegav at han stemte på Demokratene ved valget denne uken. Noen av dem kunne fortelle min FB-venn at han 'har blod på sine hender'.

Det illustrerer litt av klimaet i USA i dag mellom kristne som enten stemte på Trump eller Hillary. Men dette er jo heller ikke ukjent her i Norge. Det er utrolig hvilke ord enkelte kristne kan ty til når det gjelder å karakterisere mennesker som har aldre meninger enn dem.

Min FB-venn er en klok mann. Han svarer:

"Jeg står ansvarlig overfor Gud og for Hans ord, overfor de fattige, og for overfor det globale kristne fellesskapet, og jeg hviler i det sikre bibelske løftet om Guds rike i sin fylde - og det John Wesley (bildet) kalte rettferd, nåde og sannhet."

Vi må våge å stå for noe, og av og til koster det. Jeg har selv mistet FB venner på grunn av mitt ståsted, særlig på grunn av mitt økumeniske arbeid. Og det har kostet meg taleoppdrag. I Norge er det slik at om vi besøker enkelte menigheter utelukkes du fra andre, bare av den grunn at du besøker disse menighetene. At jeg har skrevet positivt om paven ved noen anledninger, fører til at noen takker nei til at jeg kommer på besøk, med et bønneseminar! Som om bønneseminaret har noe å gjøre med en artikkel jeg har skrevet. Men det er lett å få passet sitt påskrevet. Og noen er veldig flinke til å rekke armen i været og vise rødt kort. Noen henger deg til og med ut offentlig. Men har de noen gang snakket med meg? Nei. Men de vet likevel bedre enn meg selv hva jeg står for.

Ingen kommentarer: