onsdag, november 16, 2016

Billy Grahams nærmeste medarbeider, Cliff Barrows, hjemme hos Gud

Cliff Barrows (bildet), den nære medarbeideren til Billy Graham, gjennom hele verdensevangelistens tjenestetid, døde i går, 93 år gammel.

Siden 1950 har Cliff Barrows tjent som visepresident rådet for Billy Graham Association og helt siden 1946 har han vært musikk- og programleder for alle korstogene til Billy Graham. Han har ledet fellessangen og de store korstogskorene på sin varme, entusiastiske måte rundt om i hele verden. Gjennom musikken og proklameringen av Guds ord, har Cliff Barrows sammen med Billy Graham hjulpet millioner til å finne frelsen i Jesus Kristus.

De var tre: Billy Graham, Cliff Barrows og George Beverly Shea. Nå har to av dem nådd målet, og er hjemme hos Gud. George Beverly Shea, med sin karakteristiske djupe stemme som sang "O, Store Gud', så han løftet forsamlingen og gjorde det lett for Billy Graham å preke, døde i 2013. Han ble også gammel: 104 år. Og Billy Graham ble 98 nå denne måneden. Gud har sannelig vært god mot disse tre, som i alle disse år bevarte sin integritet. Det var aldri noe tull verken med kvinnehistorier eller penger med disse tre.

Som Billy Graham, var Cliff Barrows ordinert baptistpastor. Ordinasjonen fant sted i 1944 og Barrows tjente som pastor for Temple Baptist Church i Minnesota frem til 1945. Da møtte Cliff Barrows Billy Graham i forbindelse med et møte i Asheville, North Carolina, og de to ble uadskillelige livet ut.

I 1970 medvirket Cliff Barrows sammen med Sir Cliff Richard i filmen "His Land", en film som forteller om reisen Cliff Richards gjorde til Israel.

Cliff Barrows hadde også ansvaret for det ukentlige radioprogrammet til Billy Graham organisasjonen, Hour of Decision, i mer enn 60 år.

I et avskjedsord skriver Billy Graham at Cliff Barrows var en av de nærmeste vennene han og kona Ruth hadde og kaller ham en rollemodell for alle kristne.Billedtekst: Cliff Barrows døde i går, 93 år gammel.

Ingen kommentarer: