tirsdag, november 01, 2016

Kristne fant hverandre og ble til velsignelse for hverandre i det krigstrette Ukraina

Aleksej er 90 år gammel og bor i Kiev, Ukraina. Etter å ha tjent som løytnant under 2. verdenskrig, hadde han forskjellige andre jobber. Når han endelig gikk av med pensjon, var helsen hans svært dårlig. Og de siste årene har den forverret seg betraktelig. Beina vil ikke bære ham, og han må ha hjelp for å komme seg ut av huset.

I forbindelse med behandling på et kristent rehabiliteringssenter, kom Aleksej i kontakt med en familie fra en lokal menighet: Aleksander og Larissa og deres to barn, Angelina og Maksim. Aleksander og Larissa var blitt tvunget til å forlate sitt hjem på grunn av den pågående krigen i det østlige Ukraina, og bodde nå hos noen venner i deres hjem. Den lille familien ble etter hvert gode venner med Aleksej, og når han skulle hjem etter endt opphold på rehabiliteringssenteret inviterte han dem like så godt med seg hjem!

Den nye familien er ivrig opptatt med evangelisering og distribusjon av kristen litteratur, og nå har de skaffet Aleksej en rullestol, så han kan være med ut!

Ingen kommentarer: