fredag, november 04, 2016

Muslimer søker ly i kristne kirker i Aleppo

Aleppo har vært den blodigste krigsskueplassen i den lange syriske borgerkrigen. I store antall har kristne flyktet fra byen. Nå er det bare 10 prosent av den opprinnelige kristne befolkningen igjen i dette krigshelvetet. Men kirkene er fulle av folk, mesteparten av dem er muslimer.

I følge en 28 år gammel syrisk kristen mor flykter muslimske familier til kirkene for å finne ly der. Her kan barna leke noenlunde trygt. Kirkene er blitt et trygt ly for mange muslimer.

Livet har på ingen måte vært lett for 28 år gamle Kristina. Hun er en armensk kristen som har levd sammen med sin mann i Aleppo lenge før borgerkrigen brøt ut i 2011. Det var her i denne beleirede byen at Kristina for 18 måneder siden fødte deres første barn, en datter.

Så snart det var mulig å komme seg ut av Aleppo flyktet hun sammen med barnet og ektemannen til Libanon, hvor de nå befinner seg.

Kristina forteller at flesteparten av de som gikk i kirken hvor hun feiret gudstjeneste har flyktet. Men det er hit mange muslimer nå kommer. For mange av dem er det aller første gangen de kommer i kontakt med kristne. La oss be for dem. Måtte dette bli et vendepunkt i deres liv, hvor de gjennom kristen nestekjærlighet finner en levende tro på Jesus.

Ingen kommentarer: