fredag, november 25, 2016

Kristne på konferanse i Thailand hentet inspirasjon fra martyrhistorien

Den kristne martyrhistorien er svært relevant for kristne i Thailand.

27.oktober til 1. november ble det holdt en konferanse i Det Udom i Thailand. 150 mennesker kom sammen under en enkel paviljong til den tredje samlingen for anabaptister i landet. Den anabaptistiske bevegelsen er voksende i Thailand.

Flesteparten av deltagerne kom fra Thai, Isaan og Lao bakgrunn. Dette er førstegenerasjons troende med buddhist-bakgrunn.

Richard Showalter, historiker og missiolog, delte historien om Guds folk fra pinsedag og frem til nå, som tross forfølgelse, har båret fra et vitnesbyrd i lydighet mot Jesu ord i Apg 1,8: "Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være vitner om Meg ..." Dette var da også konferansens motto.

Deltagerne var spesielt begeistret over å høre historier om asiater som har bragt evangeliet til andre asiater. De nikket medfølende når de fikk høre om de tidlige kristne som møtte hverandre i huler, og når de fikk se fotografier av kenyanere som møtes under et tre. De gråt åpenlyst når de hørte om martyrhistoriene til mange av de anabaptistiske martyrene fra 1600-tallet. For de kristne som kommer fra Lao-folket, som opplever å bli forfulgt, var spesielt disse historiene relevante. De opplever selv trusler, fengslinger og død.

"Evangeliet trer jo frem fra en historie om stor lidelse", sa en risbonde og menighetsleder som deltok på konferansen: "Hvordan kan vi da forvente noe annet?"

Utfordringen fra Showalter var tindrende klar: "Er vi i vår generasjon rede til å identifisere oss med anabaptistene for 500 år siden? Det er nemlig hva det betyr å være en anabaptistisk kristen."

Ingen kommentarer: