fredag, februar 05, 2021

Den amerikanske ambassaden forblir i Jerusalem


Den amerikanske ambassaden forblir i Jerusalem. Det slår det amerikanske senatet fast med overveldende flertall. Dermed endrer ikke president Joe Biden president Donald Trumps beslutning om å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Israels hovedstad Jerusalem. Kun tre senatorer stemte i mot har saken var oppe i Senatet denne uken. De tre senatorene, alle fra Demokratene, var: Bernie Sanders fra Vermont, Elizabeth Warren fra Massachusetts og Tom Carper fra Delaware.

Det er The Jerusalem Post som melder dette i dag.

Det amerikanske senatet stemte 97-3 sent torsdag for å støtte en endring av COVID-19-budsjettresolusjonen som bekreftet landets intensjon om å beholde ambassaden i Jerusalem.

Den ble fremmet av republikanske senatorer Jim Inhofe fra Oklahoma og Bill Hagerty fra Tennessee. Inhofe twitret at endringen "ville gjøre den amerikanske ambassaden i Jerusalem permanent og effektivt hindre den fra å bli nedgradert eller flyttet. Det er en viktig melding at vi anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad."

På senatet sa Inhofe at "endringen ikke bør være kontroversiell for noen. Det har vært vår posisjon i USA i 25 år. Jerusalem er Israels hovedstad, og vi bør ha vår ambassade i Jerusalem."

Ingen kommentarer: