lørdag, februar 13, 2021

Norske baptister fordømmer militærkuppet i Myanmar


Det Norske Baptistsamfunn protesterer mot militærkuppet i Myanmar, tidligere Burma, og fordømmer volden mot sivilbefolkningen fra kuppmakerne. Nå ber baptister i Norge og i den verdensvide baptistfamilien for sine trossøsken i Myanmar. Landet har 1,6 millioner baptister, rundt 2.000 av dem befinner seg i Norge som FN-flyktninger. De kom hit rundt år 2.000 og mange av dem er medlemmer i de omkring 20 burmesiske baptistmenighetene her til lands. Til sammenligning har Myanmar 750.000 katolikker.

I en pressemeldingra fra Baptistsamfunnet, som er undertegnet av generalsekretær Bjørn Bjørnø og integrasjonspastor Peter Ngaidam heter det:

"Det Norske baptistsamfunn har med sorg fulgt utviklingen i Myanmar etter at militæret tok over makten i landet 1.februar. Vi vil protestere mot kuppet ledet av general Min Aung Hiaing og anmoder ham om å medvirke til en fredelig løsning."

Det er store demonstrasjoner mot militærkuppet en rekke steder i landet.

Baptistsamfunnet frykter for at konflikten mellom militæret og alle de som demonstrerer og yter motstand skal eskalere. De norske baptistene fordømmer voldsutøvelsene begått av kuppmakerne. De understreker også at statsminister Aung San Suu Kyi og president Win Myint må settes fri og at regjeringen og parlamentarikerne må få vende tilbake til sine verv. 

Ingen kommentarer: