lørdag, februar 20, 2021

Evdokia ble 115 år og hadde helbredelsens nådegave


I en alder av 92 år foretok Evdokia Sukhanova (ærverdige mor Zosima) nok en pilegrimsreise til fots til Jerusalem. Hun var en hellig kvinne med litt av en livshistorie! Hun ble født og døde samme dag - 1. mars, det gikk hele 115 år mellom fødselsåret (1820) og hviletiden hennes (1935)!

115 år fylt med lys, motgang, forfølgelse og trøst. Men til hun døde, hjalp Zosima folk uselvisk. Mannen hennes døde under den russisk-tyrkiske krigen, hun overlevde også sønnen sin sønn og i en alder av 72 tok Evdokia Sukhanova klosterløfter ved Pokrovo-Ennatsky-klosteret! Tenk på det, i en alder av 72 år, da de fleste av oss allerede tror vi har levd våre liv. Er ikke dette et eksempel på at det ikke er aldersgrenser mens sjelen søker lys. Senere tar hun klostreturen til det store skjemaet med navnet Zosima.

Gjennom hennes bønner, ikke langt fra klosteret, er det en helbredende kilde, og senere ble det arrangert en eremitasje med et kapell i navnet til Den aller hellige treenighet.

I løpet av forfølgelsen av kirken ble klosteret stengt, og bøndene gjemte Matushka Zosima. I en hellig sypressekiste hentet fra Jerusalem sov hun i en eller annen hytte, og i den ble hun fraktet fra landsby til landsby da den gamle damen måtte "skjules".

Fortid, nåtid og fremtid ble avslørt for Zosima. Hun hadde også en sterk gave av helbredelse, folket kom ustanselig til henne.

Hun ble begravd i hjembyen Sentsovka, Orenburg-regionen.

Ingen kommentarer: