fredag, februar 05, 2021

Gode vaksinenyheter fra Israel


Bare 0.06 prosent av de som er vaksinerte mot Covid-19 for andre gang i Israel er blitt syke, ingen av dem alvorlig. Dette er gode nyheter for verden, og samtidig dårlig nytt for vaksinemmotstandere og konspirasjonsteoretikerne. 

Det skriver The Jerusalem Post i dag. Avisen refererer til en studie gjort av Maccabi Healthcare. Immuniteten ser ut til å styrke seg ytterligere selv etter sju dager fra den andre injeksjonen. Nye data utgitt av Maccabi Healthcare Services har bekreftet effekten av Pfizer coronavirus-vaksine.

Pr torsdag ble bare 254 personer av de 416 900 som allerede var en uke etter det andre Pfizer-skuddet - tiden hvor immuniteten anses å sette inn - smittet med viruset, rapporterte organisasjonen. Videre hadde de som ble funnet å være positive bare lette symptomer, med bare fire av dem innlagt på sykehus, alle i lett tilstand.

I løpet av samme periode dukket det opp 12 944 nye tilfeller av COVID-19 i kontrollgruppen på rundt 778 000 mennesker som hadde en mangfoldig helseprofil.

En sammenligning mellom dataene fra de to gruppene viser at vaksinen er 91% effektiv syv dager eller mer etter at den andre injeksjonen er gitt.

Fra en segmentering av infeksjonene som skjedde, ser det ut til at immuniteten øker etter hvert som dagene går. Blant de 254 menneskene som fikk viruset, ble 76 av dem smittet etter sju dager, 44 på åttendedagen og 24 på den niende dagen. Mellom dag 22 og 24 - da testperioden avsluttet - var ingen smittet.

I følge studiene utført av Pfizer hadde vaksinen en effekt på rundt 95%, noe som anses som veldig høy.

Med rundt 2,5 millioner medlemmer er Maccabi det nest største helsefondet i Israel. Rundt 900 000 av kundene har allerede mottatt det første skuddet, og rundt 500 000 det andre.

Ingen kommentarer: