onsdag, februar 24, 2021

To pakistanske kristne arrestert for å ha lest Bibelen på offentlig sted


To kristne menn ble trakassert og arrestert i Lahore, Pakistan i forrige uke. Forbrytelsen deres? Å lese Bibelen høyt i en offentlig park. En av mennene ble arrestert på stedet, og den andre ble tatt etter å ha flyktet

En muslimsk mann befalte dem å stoppe og samlet en gruppe andre for å omringe dem. Nehemiah, som tilhører organisasjonen  FMI sier at denne saken ikke engang passer til Pakistans blasfemilov: “Faktisk gjelder blasfemiloven [bare] hvis du sier noe mot muslimer, profeten Muhammad, deres hellige bok Koranen eller Allah. Men den sa aldri noe om disse tingene. De leste bare Bibelen der i parken. ”

Muslimer kommer regelmessig med falske anklager mot pakistanske kristne, ofte for å stjele eiendom etter at de har blitt fengslet. Mange pakistanske kristne lever i fattigdom, og blir behandlet som det laveste i samfunnet.

Nehemiah sier om de to kristne: “Jeg antar at en av mennene var analfabeter, mens den andre mannen hjalp ham med å lese Bibelen. Den muslimske mannen som gikk forbi hørte at de leste en ukjent bok. De kaller Bibelen en 'vanhellig', 'uren' bok. '"

Nehemiah sier at denne historien viser vanskelighetene med alt kristent arbeid i Pakistan. “Vi har fem pastorer som tjener i byen. Vi har tre søstre som tjener i byen. Og våre pastorer, kirkeplantere og utenlandske partnere tjener i denne vanskelige situasjonen, hvor det er så vanskelig å lese Bibelen i en park på et stille sted. ”

Be Gud styrke sitt pakistanske folk.

Kilde: Mission Service News
Norsk oversettelse:Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: