lørdag, februar 13, 2021

Palestinske veiarbeidere har ødelagt deler av bibelsk steinalter fra Josvas tid


Vegarbeid utført avden palestinske myndigheten har ødelat deler av en 3200 år gammel mur som tilhørte det bibelske stedet for Josva's alter på Ebal-fjellet, ifølge nyhetstjenestebn NGO Shomrim al Hanetzach og CBN News. Det er The Jerusalem Post som omtaler saken.

Området nær den palestinske byen Nablus, også kjent med det bibelske navnet Sikem, ligger i område B på Vestbredden, og derfor faller stedet under regi av PA, og som sådan har ikke siviladministrasjonen noe tilsyn,

Shomrim al Hanetzach rapporterer at palestinske arbeidere hadde malt gammel stein fra stedets yttervegg til grus for å bane veien, samt brukt steiner fra selve stedet. Selve alteret er intakt, men Shomrim al Hanetzach, som fokuserer på bevaring av jødisk arkeologi, sa at det frykter ytterligere skade på stedet. Strategiministers minister Michael Biton (blå og hvit), som også er minister i forsvarsdepartementet, skal ha gitt et løfte om at ingen skade ville skje på stedet som et resultat av veiarbeidet.

Det religiøse sionistiske partiets leder MK Bezalel Smotrich kalte ødeleggelsen en "sinnssyk fiasko" hvis "resultater er irreversible."

Billedtekst: Bilder viser ødeleggelsene. Foto: Shuki Levine/The Jerusalem Post

Ingen kommentarer: