fredag, februar 26, 2021

Amnesty International bekrefter grufull massakre i Etiopia


 I dag kom dessverre bekreftelsen på det jeg hadde fryktet: En ny rapport bekrefter en stor massakre i den den hellige byen Axum i Etiopia nordlige Tigray-region i fjor. Dette slås fast i en rapport fra Amnesty International. Det var eritreiske soldater som systematisk drepte hundrevis av sivile i det som ser ut til å være det som går under kategorien: forbrytelser mot menneskheten.

Dette kan være den største masakren i Tigray-konflikten noensinne og rapporten beskriver grufulle handlinger hvor erirreiske soldater som skyter sivile og personer som forsøker å flykte. De sistnevne blir skutt i ryggen. Tusenvis av menn er blitt banket opp. Sørgende er blitt nektet å begrave sine døde.

Etiopiske og eritreiske soldater skal ha forsøkt å ta kontroll over Axum. I Axum finnes det eldgamle ruiner og kirker som er av stor betydning for de ortodokse i Etiopia. 

Flere har vært vitne til massakrene, blant annet en diakon. Han forteller om lik med skuddskader som ble liggende i gatene i dagevis. Grufulle ting skal ha skjedd utenfor kirken Hellige Maria av Sion i slutten av november i fjor. Her skal det ha blitt funnet mange døde mennesker. Så mange som 800 mennesker skal ha blitt drept. Eritreiske soldater skal ha gått inn i kirken og drevet de troende ut, før de ble drept.

Billedtekst: Ortodokse prester i Axum

Ingen kommentarer: