torsdag, februar 11, 2021

NRK innrømmer at programinnslag var antisemittisk


For første gang innrømmer kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (bildet) og underholdningssjef Charlo Halvorsen at Shaun Henrik Mathesons famøse utsagn var antisemittiske. Det skjedde i Kringkatingsrådets møte i dag formiddag. Jeg har fulgt direktesendingen. 

Et enstemmig Kringkastingsråd kom med en entemmig og massiv fordømmelse av tiraden til Shaun Mathesen. Kringkastinbgsrådets leder, Julie Brodtkorp beskrev Shaun Mmathesons innslag som å 'bomme fullstendig grovt,' og mente at det bare skulle mange at ikke ble beklaget. "Dette er det programmet vi har hatt i rådet som jeg har reageert sterkest på," sa Brodtkorp i sitt innlegg.

Charlo Halvorsen på sin side sa at NRK "skal gjøre hva vi kan for at det ikke skal skje igjen."

Den mest ramsalte kritikken sto rådsmedlem, tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, for:

"Det er mulig at Matheson er satt på programmet fordi han er på grensen til narsistisk og selvsuggererende, men når han ikke makter å eie antenner når han gjentar sterkt rasistiske ordelag nesten i glede over sin egen fortreffelighet, da har man gått så langt over streken at man ikke kan gjemme seg bak programmets form. Jeg lurer på om han er en egnet programleder og om han overhode bør være programleder der grensene for objektivitet er totalt fjernet."

Til tross for den massive kritikken får ikke det utilslørte jødehatet til Shaun Mathesom noen konsekvensr for ham i NRK. Statskanalen har likevel fått et nytt onmdømmeproblem.

Saken har fått et rettslig etterspill i det 8 organisasjoner har anmeldt innslaget til politiet. Den israelske ambassaden har også innklaget saken til Pressens faglige utvalg.

Foto: Wikipedia.

Ingen kommentarer: