søndag, februar 21, 2021

Israel med vaksinesukess mot Covid-19


Det må da være et alvorlig tankekors for norske Israelsvenner som samtidig er ihuga vaksineskeptikere og vaksinemotstandere, at Israel var først ute med vaksinering mot Covid-19 og nå ser særdeles gode resultater. Ja, de oppsiktsvekkende resultatene legges nå merke til over hele verden. NRK melder for eksempel i dag følgende: "Israel åpner samfunnet etter vaksinesuksess" og skriver: "Til tross for at landet har et av de høyeste smittetrykkene i verden, åpner Israel søndag opp store deler av samfunnet. Over 49 prosent av alle innbyggerne i Israel har nå fått minst en vaksinedose mot Covid-19."

Israel gikk 27. desember i fjor inn i den tredje nedstegning under pandemien. På dagen i dag åpner store deler av samfunnet opp igjen for alle som er vaksinerte. Det gjelder treningssentre, kjøpesentre, hoteller og synagoger.

Som om ikke dette var nok melder The Times of Israel at israelske helsemyndigheter kan slå fast at vaksinen mot Covid-19 forhindrer 98,9 prosent av Covid-19 dødsfallene. Det er svært gode nyheter ikke bare for Israel, men for hele verden. 

"Vaksinen reduserer dramatisk alvorlg sykdom og død", sier den israelske helsedirektøren, Chezy Levy til The Times of Israel.

Ingen kommentarer: