tirsdag, august 11, 2015

15.000 assyriske kristne befinner seg fremdeles inne i Syria

Det er omlag 15.000 assyriske kristne familier som fortsatt befinner seg i det nordøstlige Syria. Samtlige av disse er i stor fare for sine liv.

Det opplyser biskop Yatron Koliana (bildet). Han er biskop i Den assyriske kirken, og har gode og pålitelige kontakter i Syria. Biskop Koliana har sitt kontor i Libanon.

På fredag kidnappet IS jihadister 230 kristne i deres hjem i den sønderskutte byen Homs. Hva som skjer videre med dem vites ikke.

Biskop Koliana sier at etter de opplysningene han sitter inne med befinner ikke disse 15.000 assyrerne seg i byer som kontrolleres av IS, men at de oppholder seg i byer og landsbyer tett opptil der jihadistene fra IS befinner seg. 550 kristne assyriske flyktninger skal for tiden befinne seg i Libanon.

La oss øke bønnetrykket for Syria! Be spesielt for de som er blitt kidnappet og for de som fremdeles befinner seg inne i landet. Be også for assyriske kristne som befinner seg i Norge, og som nektes oppholdstillatelse av norske myndigheter! Det er utrolig - men sant - at norske myndigheter nekter opphold til minst en kristen familie som har flyktet fra IS terroren.

Ingen kommentarer: