lørdag, august 22, 2015

Syrisk prest og 22 assyriske kristne satt fri fra deres fangenskap

Endelig noen gode nyheter fra Syria!

En syrisk prest kidnappet av ukjente militante islamister i midten av juli er blitt løslatt etter mer enn fem ukers fangenskap. Også 22 assyriske kristne som er blitt holdt av IS-krigere er løslatt.

Fem uker etter at fader Antoine Boutros (bildet) og hans sjåfør ble kidnappet på deres vei til en gudstjeneste i den sørlige syriske provinsen Suweida den 12. juli er den romersk-katolske presten satt fri. Det er den melkittisk gresk-katolske patriarken av Antiokia, Gregory III Laham, som kommer med den gledelige beskjeden.

Ifølge nyhetsbyrået Zenit News Agency, med base i Roma, kjenner man ikke identiteten til de som kidnappet denne presten og hans sjåfør. I Suweida-provinsen finnes det flere lokale islamistiske grupperinger som plager lokalbefolkningen. IS har ikke påstått at de står bak denne kidnappingen.

Fire dager før fader Antonie Boutros ble løslatt satte IS fri 22 eldre assyriske fanger fri. Disse 22 kristne var kidnappet seks måneder tidligere fra landsbyene de bodde i langs Khabur-elven i det nordlige Syria. 14 av disse er kvinner. De ble sendt med buss til hovedvei utenfor byen Hassaka. Det er formannen for den syriske føderasjonen i Sverige, Afram Yacoub, som melder dette.

Ingen kommentarer: