lørdag, august 22, 2015

1600 år gammel klosterkirke jevnet med jorden - levningene etter en syrisk helgen gravd opp og vanæret

Rasjonelt er det ikke lett å forklare hatet som IS bærer på mot kristne. Det hatet ligger på et djupere plan enn det er mulig å forklare med sekulære begreper.

Hatet er demonisk.

Det kommer tydelig fram i de utspekulerte og grusomme henrettelsene, torturen og kidnappingene - ikke bare av voksne, men av barn.

Og i går så vi det også mot levningene etter døde kristne. Nylig ble et 1600 år gammelt kloster i det sentrale Syria jevnet med jorden, og levningene etter hellige Elian ble gravd opp, skjendet og vanæret. Da er hatet stort når man til og med gyver løs på levningene etter et dødt menneske.

Abbeden i dette klosteret er Jacques Maurad. Han ble kidnappet for kort tid siden, sammen med en nær medarbeider av seg, Botros Hanna. Hva som er skjedd med dem, vet vi ikke, men man frykter for at de er blitt drept. Tidligere denne måneden ble også 250 kristne som hadde søkt tilflukt i dette klosteret kidnappet. Mange av dem er kvinner og barn.

Den svært vakre kirken som ble jevnet med jorden var en svært populært pilegrimsmål i Syria. Den ble bygget på stedet hvor hellige Elian døde etter at han ble drept av sin far, en romersk offiser, fordi han ikke ville fornekte sin tro på Jesus. Klosteret og kirken lå nær den syriske byen Homs.

Fotomontasje: Daily Express.

Ingen kommentarer: