mandag, august 17, 2015

SISTE: Saeed Abedini utsatt for brutalt angrep av fengselsvaktene i cellen sin

I følge velinformerte kilder har den amerikansk-iranske pastoren, Saeed Abedini (bildet), som soner en dom på åtte års fengsel i Iran, vært utsatt for et aggressivt angrep fra fangevoktere inne i fengselscellen sin. The American Center for Law and Justice, sier at Abedinis helsetilstand er svært bekymringsfull.

Svært lite informasjon har lekket ut om Saeed Abedini den siste måneden. Hans slektninger i Iran, som pleier å besøke ham, er for tiden ikke i Iran, og iranske myndigheter har avvist alle forespørsler fra Saeed Abedini om å få snakke med sin kone, Naghmeh, på telefon. Som kjent bor hun og ekteparets to barn i USA.

Saaed Abedini sitter for tiden i høyrisikofengselet Rajai Shahr. Angrepet fra fengselsvaktene skjedde i forrige uke.

Det har vært gjort gjentatte forsøk på å få president Obama til å ta fengslingen av Abedini opp med Irans øverste ledelse i forbindelse med forhandlingene med Iran om deres atomprogram, men det ser ut som om USA har ofret Saeed Abedini på alteret. Det er ikke kjent at amerikanske myndigheter har gjort noe for å benytte dette muligheten til å få satt Abedini, som er amerikansk statsborger, fri.

Jeg oppfordrer bloggens lesere til å fortsette å be for pastor Abedini, hans kone og deres to barn.

Ingen kommentarer: