torsdag, august 27, 2015

Koptiske kristne trosser bomber og terrortrusler for å komme seg til gudstjeneste

Bomber og terrortrusler holder ikke koptiske kristne borte fra deres gudstjenester!

I forbindelse med markeringen av jomfru Marias hensovelse, som startet 6.august og som varer i 14 dager, har både kristne og muslimer strømmet til ulike kirker og klostre over hele Egypt.

Til tross for en bølge av terroraksjoner som har ridd Egypt som en mare de siste månedene, strømmet likevel folk til kirker og klostre disse dagene for å ta del i høytidelighetene. De besøkende synes å være lite preget av det faktum at terrorister kunne slå til mot de store folkemengdene. Og frykten er ikke ubegrunnet. 20.oktober i 2013 ble Jomfru Marias kirke i al-Warraq angrepet. Fire mennesker ble drept, deriblant et barn.

Dette viser det mot kopterne viser, samtidig som det viser den enorme kjærligheten de har til sin kirke. For dem er det utenkelig å bli hjemme selv om det å gå til gudstjeneste kan bety at de står i fare for å miste livet. Noe å tenke på for oss når vi vurderer om vi skal gå til gudstjeneste, eller heller bli hjemme.

Billedtekst: Kristne som kommer ut fra gudstjenesten i Al-Galaa kirken i bispedømmet Samalout, i guvernementet Minya, sør for Kairo, den 3.mai i år. (Foto: Reuters/Facebook)

Ingen kommentarer: