fredag, august 14, 2015

Skammelig! Skammelig! Skammelig!

Akkurat nå skammer jeg meg over å være norsk. Det kjennes faktisk ganske ubekvemt og pinlig. Hva det skyldes? At vi har myndighetspersoner og en regjering som nekter en av verdens fremste ikonmalere å komme til Norge, for å vise frem sine kunstverk. De er redd han skal hoppe av å bli i Norge.

Og om så skulle være? Har vi ikke plass for ham? I verdens rikeste land?

Han kommer fra Syria. Forholdene er det - som alle vet - forferdelige.

Det er klart slike ikke har behov for beskyttelse. Han er jo kristen, må vite.

Men nå har ikke Ossama Mossleh (bildet), tenkt å bli i Norge. Han har flyktet til Libanon, til byen Zahle, hvor han bor sammen med sin libanesiske kone, i hennes hjemby. Og der har han tenkt å bli.

Men norske myndigheter tror ikke på ham. De forutsetter at han lyver, og gir ham ikke visum, til å delta på Drammen Sacred Music Festival i september. Han må gjerne sende ikonene sine til Norge, så vi får se dem. Vi vil bare ikke se Ossama Mossleh. For vi har bestemt oss for at han er en løgnaktig person, og slett ikke til å stole på. Ikke hjelper det om en kristen mann, etnisk norsk, og stødig som fjell, garanterer for ham heller. Han er vel også tvilsom. Kanskje lyver han også når han garanterer for ham?

Da er det sikrest at vi avviser ikonmaleren. For ham har vi slett ikke plass til i Norge. Vi har i grunnen ikke plass til så mange flere enn de vi er allerede. Ikke kristne på flukt i hvert fall, selv om verdens verste forfølgelse av kristne pågår akkurat nå. De får bli der de er. Vi vil gjerne kalles en 'kristen' nasjon, men å hjelpe andre med samme tro, nei se det, det får andre gjøre.

Send ikonene dine, Ossama, og send med en beskrivelse av hvordan vi skal lese dem! Vi har nemlig ikke råd til å ha deg her, om du skulle finne på å bli værende. For vi vet at du lyver.

Jeg kjenner meg bare trist. Trist over at Norge er blitt så kaldt et land. Trist over mistroiske myndigheter. Trist over forskjellsbehandlingen av kristne, for Ossama Mossleh, er ikke den eneste kristne den blå-blå regjeringen avviser eller utviser fra Norge. Alt skulle jo bli så mye bedre om kristne samlet seg om denne regjeringen. Men slik er det ikke blitt. Heller tvert om.

Du kan lese om saken her:

http://www.vl.no/nyhet/syrisk-ikonmaler-nektes-innreise-1.383164

Ingen kommentarer: